Seriefodbold: FC Djursland knækkede Frederikshavn i 2. halvleg

Topholdet FC Djursland blæste Frederikshavn fI omkuld i sikker 4-1 sejr på HSM Arena

Artiklens øverste billede
Magnus Rasmussen (yderst til venstre) scorede to mål i 4-1 sejren over Frederikshavn fI. Også Thorbjørn Friis Overgaard (helt til høre) fik spilletid, mens William Loft og Jan Ankerstjerne (i midten) sad over. Arkivfoto

FC Djursland konsoliderede sin 1. plads i Jyllandsserien 1, da fysisk stærke Frederikshavn fI lørdag eftermiddag 9. april kom på besøg på HSM Arena i Grenaa. Efter en middelmådig 1. halvleg satte ’hajerne’ nemlig turbo på i 2. halvleg og sendte modstanderen hjem til rødspættebyen med et nederlag på 4-1 efter 1-1 ved pausen.

»1. halvleg var nok det dårligste, vi har spillet i denne sæson. Vi manglede lidt attitude i vores spil og tog måske for let på opgaven efter at vundet de to første kampe. Eller også skulle der mere til, end vi havde forventet i mødet med Frederikshavn fI, som er et fysisk stærkt hold med dygtige spillere på flere positioner. Men efter, at vi havde snakket om det i pausen, kom vi ud med et andet udtryk og en bedre boldomgang. Frederikshavn fI havde ikke noget modtræk og så ikke bolden i 2. halvleg, hvor gæsterne kun havde en eller to chancer,« siger sportschef og assistenttræner Nicolaj R. Poulsen.

»Frederikshavn fI var godt med i 1. halvleg, men i 2. halvleg var der ikke tvivl om kampens udfald,«

En holdning, som gæsternes erfarne træner Peter Enevoldsen delte. Ifølge Poulsen sagde ’Ålen’, at Frederikshavn fI i pausen troede, at de kunne få point med fra Grenaa. Men i 2. halvleg så de ingenting …

Med sejren ligger FC Djursland på en sikker 1. plads med 4 point ned til nr. 2, Søften GF, som er oprykkere fra Jyllandsserien 2.

»Men Søften GF har så vidt vi ved fået tilgang af spillere med divisionserfaring fra VSK Aarhus, så det er et hold med en stærk offensiv, som senest har slået Hjørring IF med 6-2,«fortæller Nicolaj R. Poulsen.

To mål af Rasmussen

FC Djursland havde Emil Sander Husum med igen i truppen, men må fortsat undvære en kadet Casper Stylsvig Bæksted og de to Brazil-elever Oliver H. Jacobsen og Victor Dalmose, som er på studierejse til Brasilien.

Mads Schütt sad ude efter skade og sygdom, mens Sebastian Ring er på vej tilbage efter sit brud på næsen. De to U19 spillere Jan Ankerstjerne og William Loft, som fik debut i 4-2 sejren over Hjørring IF, sad også udenfor.

Så FC Djursland startede med en bagkæde med Martin Westmark Hansen, Nichlas ’Høffe’ Høpfner Hansen, Frederik Borup Vogel og Christian Rytter Fløjborg foran målmand Anders Emil Hjorth.

På midtbanen startede Frederik Laursen, Emil Birkedal Nielsen og Oliver Jensen. Renato de Vecchi og Mikkel Sloth spillede på kanterne med Malthe Lemming Engelund på toppen.

På den stærkt besatte bænk sad Emil Sander Husum og de to U19 spillere Magnus Rasmussen og Thorbjørn Friis Overgaard. Alle tre kom ind i 2. halvleg og satte deres aftryk på kampen. Magnus Rasmussen scorede to mål efter at han i kampen mod Hjørring IF scorede et enkelt mål.

»En stor cadeau til Magnus Rasmussen, som spillede en fin 2. halvleg. Han står på de rigtige steder og søger de rigtige rum. Emil Sander Husum er med sin fart og sine driblinger en uro for ethvert forsvar, og Thorbjørn Friis Overgaard går trods sin unge alder ind i kampene med en imponerende fysik,« siger Nicolaj R. Poulsen. Han fremhæver dog især Oliver Jensen på midtbanen for en stor kamp og en vigtig rolle på holdet.

»Oliver Jensen viser sig frem fra sin bedste side. Meget spil går gennem Oliver Jensen. Han binder spillet godt sammen, og det betyder, at Frederik Laursen kan være mere offensiv i sit spil.«

Spillerne arbejder som et hold og det får det stærkeste frem i hver enkelt spiller. Mange spillere dækker mange forskellige pladser, så vi kan bytte rundt og skifte system

Nicolaj R. Poulsen, sportschef og assistenttræner i FC Djursland

Tur til Thy

En ting er, at FC Djursland ligger alene i spidsen af tabellen efter tre sejre og to bonuspoint fra 2. pladsen i efterårssæsonen. En anden ting er, at holdets spillere udvikler sig rigtig godt under cheftræner Felipe Soares.

»Spillerne arbejder som et hold og det får det stærkeste frem i hver enkelt spiller. Mange spillere dækker mange forskellige pladser, så vi kan bytte rundt og skifte system,« siger Nicolaj R. Poulsen.

Nichlas ’Høffe’ Høpfner Hansen bragte FC Djursland foran i det 11. minut, da han pandede et hjørnespark fra Christian Rytter Fløjborg i nettet. 8 minutter senere udlignende Frederikshavn fI til pausestillingen 1-1. I 2. halvleg dominerede FC Djursland, og de to indhoppere Magnus Rasmussen og Emil Sander Husum sikrede med to og et mål den endelige sejr på 4-1.

FC Djursland kan efter lørdagens kamp se frem til en tur til Thy torsdag, hvor de skal møde Thisted FC.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen