Hattrick af Victor Riis i flot TRIF-sejr

TRIF overvandt en chokstart og vendte 0-2 til en 4-2 sejr over Aabyhøj IF i Jyllandsserien 2. Allerede i aften skal holdet i kamp igen.

Artiklens øverste billede
Victor Overgaard Riis var med tre mål og en assist skarp i TRIF’s 4-2 sejr over Aabyhøj IF. Arkivfoto: Øxenholt Foto  

TRIF fik en katastrofal start på kampen i mødet med Aabyuhøj IF lørdag eftermiddag på eget kunstgræs på PR Park i Rønde. Aarhusianerne fangede nemlig TRIF’s forsvar i omstillinger to gange indenfor få minutter i det første kvarter – og bummelum – så var TRIF bagud med 2-0.

»Vi blev fanget på vej frem ad banen med et forsvar, der ikke var helt på plads. Og så kom Aabyhøj IF hurtigt over kanten og spillede bolden på tværs. Det var en chokstart, og man tænkte ’hvad sker der lige her?’ Men vi fik hurtigt fat i spillet igen og spillede årets hidtil bedste kamp,« siger TRIF’s cheftræner Martin Hornbæk Nielsen.

Indskiftede Bastian Smedegaard reducerede til 2-1 10 minutter før halvleg, og så tog holdets tidligere suveræne topscorer Victor Overgaard Riis hul på et goal show. Han udlignede til 2-2 inden pausen og scorede yderligere to mål i 2. halvleg til en fortjent 4-2 sejr til TRIF. Dermed ligger holdet efter tre kampe pænt i midterfeltet med 4 point inden onsdagens kamp mod oprykkerne fra Lemming IF på Jysk Park i Silkeborg.

»Vi rejste os efter chokstarten og dominerede 1. halvleg. Det blæste sindssyg meget på langs af banen, og vi startede med vinden i ryggen, så det var lidt af et chok at komme bagud 2-0. Men vi fik styr på det og pressede vores modstander højt og spillede bolden godt rundt. Det gjorde vi også i modvinden i 2. halvleg. Vi gik ud til 2. halvleg for at jagte de mål, som kunne give os sejren,« siger Martin Hornbæk Nielsen.

Unge med fra start

Cheftræner Martin Hornbæk Nielsen overraskede ved at sætte to ungersvende på banen fra start. De to ungdomsspillere Magnus Bachmann og Niclas Glarman leverede imponerende indhop i den forrige kamp mod Odder IGF, og det blev belønnet med en startplads på midtbanen mod Aabyhøj IF. Det sendte 17-årige Bastian Smedegaard på bænken, men der blev snart brug for Bastian, som fylder 18 år til sommer.

TRIF måtte undvære Kristoffer Meldgaard Andreasen og Emil Haulrik med skader og Mikkel Melgaard, som var på studierejse med seminariet. Asbjørn Skaarup Bendtsen var tilbage på holdet som højre back efter et års fravær.

»Han spillede en god kamp, men blev træt efter en time, og så kom Tobias Stenshøj Matiessen ind på pladsen. Bastian Smedegaard kom ind allerede efter 25 minutter, da Jannik Mehlsen måtte gå ud med en forstrækning i baglåret. Efter en times spil vrikkede Magnus Bachmann om på foden og blev afløst af Frederik Ougaard, som er ved at være klar efter en skade,« fortæller Martin Hornbæk Nielsen.

Victor Riis kampens spiller

Basian Smedegaard kom ind i midt i 1. halvleg i stedet for Jannik Mehlsen og var opsat på at vise sit store potentiale og ’top-præsterede’ med trænerens ord. Allerede fem minutter efter sit indhop reducerede han til 2-1, da han lidt uden for feltet sendte bolden i det lange hjørne på Victor Overgaard Riis’ oplæg. Og Riis leverede selv fortsættelsen, da han fem minutter efter huggede bolden ved at presse Aabyhøj IF’s målmand for derefter at afdrible tre mand inden han sendte bolden i mål til pausestillingen 2-2.

»Victor har ikke været på toppen i denne sæson, men han var skarp på dagen. Han skulle vise noget, og det var tydeligt, at han gik på banen for at præstere. Han blev også valgt til kampens spiller efter at have leveret tre mål og en assist,« fortæller Martin Hornbæk Nielsen.

Victor Overgaard Riis bragte TRIF foran med 3-2 på et straffespark, efter at Noah Overgaard var blevet hægtet i et pakket felt. Han sluttede sin målfest med scoringen til 4-2, da han kastede sig ind i en tværpasning fra Noah Overgaard.

Det var en chokstart, og man tænkte ’hvad sker der lige her?’ Men vi fik hurtigt fat i spillet igen og spillede årets hidtil bedste kamp.«

Martin Hornbæk Nielsen, cheftræner TRIF  

»Der er godt humør i TRIF og tro på tingene. Vi er lidt skadesramte, men vi har heldigvis en bred trup,« siger Martin Hornbæk Nielsen, som allerede onsdag aften sender sit hold i kamp. Denne gang i en storslået kulisse på Jysk Park, som er hjemmebane for Silkeborg IF i Superligaen. Modstanderen er Lemming IF, som er oprykker fra Serie 1 og som spiller denne kamp på Jysk Park, fordi man ikke har lys på eget græs på Lemming Stadion.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen