Nørager B rykker op i 3. division

Nørager B’s håndbolddamer sikrede sig oprykning uden at spille, da Allingåbro IF slog Nørre Djurs HK

Artiklens øverste billede
Der var fest med champagne og hurraråb, da Nørager B’s spillere og trænere i tirsdags mødtes på ’Futten’ i Nørager for at fejre oprykningen til 3. division. Foto: Janne Fisker Jensen

Nørager B’s håndbolddamer er tilbage i 3. division.

Oprykningen blev sikret uden at Nørager B overhovedet var i kamp, da Allingåbro IF tirsdag aften slog Nørre Djurs HK med 19-12. Det blev fejret samme aften med champagne på ’Futten’ i Nørager, hvor spillere og trænere var samlet, for resultatet betød, at Nørre Djurs HK ikke længere kan overhale lokalrivalerne fra Nørager B i tabellen og derfor er ude af kapløbet om oprykning i den ekstremt jævnbyrdige pulje i Jyllandsserien. Tværtimod risikerer Nørre Djurs HK at rykke ud af Jyllandsserien alt afhængig af resultatet af den sidste kamp mod JAI, Aarhus onsdag 20. april i Nørre Djurshallen i Glesborg.

»Ja, det er en lidt mærkelig pulje,« indrømmer Dorte Fuglsang Krabbe, som er træner for Nørager B’s håndbolddamer sammen med Susanne Andersen. Puljen består af seks hold, hvoraf de tre hold fra Aarhus - Christiansbjerg HK, JAI og Hasle KFUM - ikke kan rykke op, fordi de alle er 2. hold til et hold, som allerede spiller i divisionen. De øvrige tre hold er alle fra Djursland: Nørager B, Allingåbro IF og Nørre Djurs HK.

Med de tre hold fra Aarhus ude af oprykningskapløbet på forhånd, skulle oprykningen afgøres mellem de tre hold fra Djursland. Og her endte Nørager B som det bedst placerede hold på en 2. plads efter Christiansbjerg HK, Aarhus med 11 point ud af 20 mulige efter fire sejre, en uafgjort kamp og fem nederlag. Som vinder af puljen før jul havde Nørager B 2 point med over i forårets turnering, og det sikrede holdet oprykningspladsen foran naboerne fra Allingåbro IF.

»Det bliver et kæmpespring at skulle spille i 3. division, og det er med blandede følelser vi ser frem til efteråret. Der skal arbejdes hårdt til træning og til kamp.«

Dorte Fuglsang Krabbe, træner Nørager B

Et kæmpespring

Med oprykningen er Nørager B tilbage i 3. division, hvor holdet spillede for en del år siden med blandt andet de to nuværende trænere Susanne Andersen og Dorthe Fuglsang Krabbe på holdet.

»Men vi var nødt til at trække holdet, fordi vi ikke var ret mange spillere. Men efter nogen tid startede nogle piger håndbolden op igen, fordi de var trætte af, at der ikke var et håndboldhold i Nørager B længere. Så vi startede helt forfra i Serie 3, men rykkede hurtigt op i rækkerne og har siden været i Jyllandsserien, rykket ud og kommet op igen. Og nu skal vi spille i 3. division,« fortæller Dorte Fuglsang Krabbe, som ligesom som sin medtræner Susanne Andersen bor i Nørager. Byen, som er kendt for sit gode sammenhold og et stærkt foreningsliv omkring Nørager B, hvor drenge og mænd spiller fodbold og piger og kvinder spiller håndbold.

»Det bliver et kæmpespring at skulle spille i 3. division, og det er med blandede følelser vi ser frem til efteråret. Der skal arbejdes hårdt til træning og til kamp. Men de unge tøser har gjort det flot i Jyllandsserien, og de har udvist et stort mod og gennemgået en kæmpeudvikling. Nogle har spillet 60 minutter i hver kamp,« siger Dorte Fuglsang Krabbe. Trænere og truppen samles torsdag for at lægge en slagplan for forberedelserne.

Et fælles projekt

Ikke ret mange af Nørager B’s spillere har erfaring med at spille på divisionsniveau.

»Det er kun Susanne Andersen, som er spillende træner, og Stine Johnsen, som er stregspiller og forsvarskrumtap, som har oprøvet at spille i 3. division. Nogle spillere som Line Bang Rasmussen og Maria Fisker har mere erfaring end andre, men ellers er det unge spillere fra byen og veninder fra Vivild, som skal udgøre grundstammen på holdet,« siger Dorte Fuglsang Krabbe.

»Vi skal have byen med i vores projekt og samle byen om de oplevelser som venter, blandt andet ved at folk kan tage med på busture til vores kampe.«

Nørager B spiller sine hjemmekampe i Auning Idrætscenter. Siden Nørager B sidst spillede i 3. division har Nørager ganske vist fået en multihal, men den har ikke målene til at spille senior turneringshåndbold.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen