Bittersød sæson slutter med pokalbrag

Nørre Djurs HK missede oprykning til 1. division med et mulehår, men møder ligahold i pokalkamp.

Artiklens øverste billede
Nørre Djurs HK’s hold i 2. division slutter sæson med et styrkeprøve mod ligaholdet Lemvig-Thyborøn Håndbold i pokalturneringen Santander Cup. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Ligareserverne fra Mors-Thy Håndbold slukkede lige før påske Nørre Djurs HK’s sidste håb om at rykke op i 1. division, for Skive fH kunne som ventet ikke stille noget op over for topholdet og tabte eftertrykkeligt med 41-27 i sæsonens sidste kamp. Dermed er Mors-Thy Håndbold vinder af 2. divisions pulje 1 foran Hjallerup IF og Nørre Djurs HK, men fordi klubben i forvejen har et hold i Liga’en, kan 2. holdet ikke rykke op i 1. division. Og fordi Mors-Thy Håndbold blev nr. 1, rykker der ikke noget hold direkte op fra puljen, mens Hjallerup IF som 2’er skal ud i et oprykningsspil med hold fra 1. og 2. division.

»Reglerne er sådan, at hvis Mors-Thy Håndbold var blevet nr. 2, så havde vi som 3’er fået tildelt pladsen i oprykningsspillet. Havde vi derfor tabt vores direkte opgør med Hjallerup IF på hjemmebane, hvor vi vandt med 32-30, så havde vi fået adgang til slutspillet. Der har været bryderier i sportschefens hoved, men det her er den værst tænkelige udgang. Vi har gået så hårdt efter den oprykning, og så glider det os af hænde ved at et andethold, som ikke kan rykke op, løber med førstepladsen og dermed kortslutter turneringen,« siger Nørre Djurs HK’ spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

»Vi har knoklet benhårdt efter som minimum at spille os i oprykningsspillet. Men alligevel er vi enige i Nørre Djurs HK’s sportslige sektor: vi har leveret en flot sæson. Vi tabte kun tre kampe, deraf to til Mors-Thy Håndbold, som stiller med fuldtidsprof’er på holdet. Mors-Thy Håndbold er en klub med et ligahold og med et akademi, så de vil altid stille med et godt håndboldhold,« siger Nicolaj Danefeld Hansen. Da Mors-Thy Håndbold stillede op i Nørre Djurshallen i november, var det med en af Håndboldligaens bedste målmænd Rasmus Nissen Henriksen på mål i 55 minutter.

Det var så snært på, at det er pisseirriterende, at det blev os, som ikke kom med i oprykningsspillet.

Nicolaj Danefeld Hansen

Lige nu gør det ondt

Så skuffelsen er til at mærke og føle på i Nørre Djurs HK efter en i forvejen svær sæson med konstant nervøsitet for corona og mange udsatte kampe.

»Lige nu gør det ondt, men vi skal finde tilbage til troen. Det var så snært på, at det er pisseirriterende, at det blev os, som ikke kom med i oprykningsspillet,« siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Fire hold skilte sig hurtigt ud i 2. division, og kampen om oprykning blev et drama mellem Mors-Thy Håndbold, Hjallerup IF, Nørre Djurs HK og Stoholm IF. De tre tophold afgav kun point i de indbyrdes kampe, mens Stoholm IF mistede momentum til slut.

»Vi har virkelig flyttet vores projekt og er nu et rigtig tophold. Vi har rykket vores bundniveau og har ikke spillet dårlige kampe. Vi er kommet tættere på den kynisme, som vi har brug for,« mener Nicolaj Danefeld Hansen.

»Vi gjorde stort set, hvad vi skulle, og det er helt uhørt, at man med kun tre nederlag og 38 point over en sæson ikke mindst kommer i oprykningsspil. Vi skal slå Hjallerup IF både ude og hjemme, og vi tabte i Hjallerup med mere end vi slog dem hjemme. Men respekt for Hjallerup IF, som har spillet sig til 38 point og er bedre end os i det indbyrdes regnskab.«

Hold med fuld bundgas

Nørre Djurs HK holder stadig formen ved lige, for forude venter en spændende styrkeprøve med et ligahold i pokalturneringen Santander Cup. Nørre Djurs HK har nemlig i 6. runde trukket Lemvig-Thyborøn Håndbold fra ligaen, som endte lige uden for slutspillet på en 9. plads i HTH Herreligaen og nu skal spille kvalifikationsspil om at forblive i ligaen.

»Lemvig-Thyborøn Håndbold spiller i Herreligaen på tredje år og er et rigtigt godt ungt hold med kvalitet. Der er ingen kendte TV-stjerner på holdet, men det leverer typisk talenter til områdets store klubber som Skjern og Tvis. Men der venter os håndbold på højt niveau. Det er en flok gutter, som giver den fuld bundgas og som kommer med en seriøs indstilling,« siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Nørre Djurs HK har valgt at flytte kampen fra holdets frygtede hjemmebane ’Hulen’ i Nørre Djurshallen i Glesborg og til Grenaa Idrætscenter, hvor der med tribunepladser på begge langsider er plads til flere tilskuere og mere komfort end på det flade halgulv i Glesborg.

»Vores projekt er at stille det bedste håndboldhold på Djursland, og vi vil gerne se, om vi kan trække mere end de 200-300 tilskuere i ’Hulen’. Hvor stor er interessen for at gå til håndbold, når og hvis vi rykker op i 1. division? Så vi synes vi er forpligtede til at afprøve, hvad vores projekt kan bære uden at der er tale om faneflugt fra hallen i Glesborg,« siger Nørre Djurs HK’s sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

Pokalkampen mod Lemvig-Thyborøn Håndbold spillede tirsdag 10. maj kl. 19.00 i Grenaa Idrætscenter.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen