Seriefodbold: FC Djursland blev dukket i tæt topopgør

FC Djursland tabte topopgør med 1-0 til kompetente Søften GF i Jyllandsserien 1.

Artiklens øverste billede
Malthe Lemming Engelund (tv) måtte lade sig udskifte med en forstrækning i baglåret, da FC Djursland fredag aften tabte topopgøret mod Søften GF med 1-0. Th. anfører Christian Rytter Fløjborg. Arkivfoto

FC Djursland led forårets første nederlag, da holdet fredag aften på eget græs tabte med 1-0 til topholdet Søften GF. Målet blev scoret et kvarter før tid efter et godt gennembrud af Søftens GF’s angriber William Saleh, og FC Djursland havde på dagen ikke punch nok til at bryde igennem det rutinerede topholds robuste forsvar.

”Søften GF var som forventet en svær modstander. Det er et etableret og rutineret Jyllandsseriehold med flere spillere med divisionserfaring. Vi havde stor ære af kampen, og vores cheftræner Felipe Soares roste efter kampen spillerne for deres mod og indstilling. Men det var en kamp, hvor de små marginaler blev afgørende,« siger sportschef og assistenttræner Nicolaj R. Poulsen.

»Det var en intens kamp og det lignende længe en 0-0 afgørelse. Vi startede kampen bedst, men Søften GF fik et lille overtag i 2. halvleg. Set over hele kampen tabte vi til et hold, som spillede mere direkte og skabte flere scoringsmuligheder. Søftens GF’s sejr var retvisende nok på baggrund af deres 2. halvleg,« siger Nicolaj R. Poulsen.

Busse på banen

FC Djursland må fortsat undvære Nichlas ’Høffe’ Høpfner Hansen på grund af en skade, og til fredagens kamp var der også afbud fra Mads Schütt på grund af studieaktiviteter. Så holdet startede med Anders Emil Hjorth på mål bag en forsvarskæde med Martin Westmark Hansen, Christian Rytter Fløjborg, Frederik Borup Vogel og Mikkel Sloth. På midtbanen spillede Oliver Jensen, Emil Birkedal Nielsen og Frederik Laursen. Offensivt stillede FC Djursland med Malthe Lemming Engelund og Renato de Vecchi på kanterne og med Emil Sander Husum helt på toppen.

»Vi så muligheder for dybdeløb og gennembrud i offensiven, men Søften GF stod godt i forsvaret,« siger Nicolaj R. Poulsen. Malthe Lemming Engelund udgik kort før pausen med en forstrækning i baglåret og blev afløst af Oliver H. Jacobsen. Et kvarter ind i 2. halvleg kom Sebastian Ring ind i stedet for Emil Birkedal Nielsen.

Med på Søften GF’s hold var Andreas Busse med en fortid i Åstrup-Hammelev IF og på AGF’s elite ungdomshold.

»Andreas Busse spillede på højrekanten. Han er en spiller med høj fart og hurtige fødder og bidrog med kvalitet i Søften GF’s offensiv,« fortæller Nicolaj R. Poulsen.

Tur til Aalborg

FC Djursland startede kampen bedst og var dominerende i den første halv time.

»Vi spillede nærmest powerplay, men Søften GF forvarede sig godt. Men vi fik ikke scoret, og det er målene, som sætter dagsordenen i en fodboldkamp. Var vi kommet foran, havde kampen ændret karakter,« mener Nicolaj R. Poulsen.

Op mod pausen var kampen mere lige, og FC Djurslands målmand Anders Emil Hjorth holdt med et par gode redninger Søften GF fra at score. Gæsterne indledte 2. halvleg med mere direkte spil og kom længere frem på banen.

»Med et kvarter igen brød de vores opspil på vores egen banehalvdel og med to-tre berøringer fik deres to angribere, som har scoret 7 og 6 mål i turneringen, bragt sig i en scoringssituation. Men de måtte arbejde hårdt for sejren og efter scoringen var der spilstop, for tre Søften GF-spillere lå med krampe i benene. De løb tør for kræfter, men vi kunne ikke udnytte det de sidste 10-15 minutter. Vi spillede bolde ind i feltet, men Søften GF forsvarede sig godt,« siger Nicolaj R. Poulsen. Han fremhæver Martin Westmark Hansen for en god indsats i forsvaret og Oliver Jensen, som bandt midtbanen godt sammen og vandt mange bolde. Men der er ros til alle spillere for indsatsen.

Med nederlaget måtte FC Djursland slippe taget i Søften GF i toppen af rækken, men holder 2. pladsen med tre point foran Aalborg Chang. Rækken tegner meget jævnbyrdig og efter en flot start med tre sejre er det blevet hverdag for FC Djursland med to uafgjorte kampe mod Thisted FC og Brabrand IF og nu det første nederlag til Søften GF.

Lørdag gælder det netop Aalborg Chang på udebane, og FC Djursland har et godt kendskab til traditionsklubben fra Aalborg. FC Djursland mødte Aalborg Chang i efteråret i Jyllandsserien 1 og spillede 1-1 på hjemmebane og vandt med 5-3 i Aalborg på blandt andet to mål af Malthe Lemming Engelund.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen