Endelig point til KPI efter styg sæsonstart

Kolind-Perstrup IF koldstartede vanen tro sæsonen, men har fået point og holdt nullet i de to sidste kampe.

Artiklens øverste billede
Offensivspillerne Martin ’Speedy’ Holm Hansen (tv) og Jakob Degn Larsen scorede de to mål, da Kolind-Perstrup IF endelig vandt en fodboldkamp ved at slå Hornbæk SF med 2-0 i Serie 1. Arkivfoto: Martin Schultz

Med en sejr på 2-0 ude mod Hornbæk SF lørdag på mål af Martin Holm Hansen og Jakob Degn Larsen og et 0-0 mod HOG Hinnerup hjemme på Kolind Park tirsdag aften fik Kolind-Perstrup IF endelig gang i pointhøsten efter oprykningen til Serie 1. Men pyha, hele fire nederlag og et stort 0 på pointkontoen skulle passeres, før der endelig kom humør og sejrssang i omklædningsrummet, da de orange fra Kolind i lørdags hentede den første sejr på udebane mod Hornbæk SF.

»Vi havde håbet på en bedre start på sæsonen. Vi har egentlig spillet udmærket, men vi har ikke været ret skarpe i felterne, hverken offensivt eller defensivt,« siger Jesper Friis Jensen, som sammen med Mikkel Møller Damgaard Jensen ved årsskiftet overtog træneransvaret i KPI efter tre år med Dennis Holdgaard.

»Men træningsindsatsen er blevet bedre over de senere uger og vi er begyndt at vænne os til tempoet i den højere række, så vi ikke laver de samme fejl. Nu har vi fået point og holdt nullet i to kampe. Men vi har lagt dårligt ud, så det bliver et langt sejt træk,« siger Jesper Friis Jensen, som er fast mand på sidelinjen i kampene, mens trænerkollega Mikkel Møller Damgaard Jensen helst skal være med på banen og med sit overblik og gode sparketeknik give pondus i det offensive spil.

Kolind-Perstrup IF havde fortjent en sejr mod HOG Hinnerup, som ligger i bunden side om side med Kolind-Perstrup IF, og med en sejr kunne hjemmeholdet havde lagt luft til HOG Hinnerup og nærmet sig rækkens midterfelt. Nu må Kolind-Perstrup IF håbe på fuld gevinst, når Aarhus Black Vipers kommer på besøg på Kolind Park søndag kl. 13.30.

Skifter spilsystem

Det er en velkendt erfaring, at Kolind-Perstrup IF’s godt sammentømrede kollektiv er langsomme startere, når en ny sæson starter op, og ofte har de orange nærmest måttet spille sig i form i de første turneringskampe for at komme i gang. Gennem flere sæsoner i Serie 1 måtte Kolind-Perstrup IF derfor kæmpe med ryggen mod muren i opslidende nedrykningsdrama’er. Men holdet klarede frisag indtil sidste forår, hvor Kolind-Perstrup IF måtte en tur ned i Serie 2, blandt andet sammen med lokalrivalerne fra Vivild IF.

Men i efteråret kom Kolind-Perstrup IF stærkt i slutspurten og overhalede både Vivild IF og Nørager B og kvalificerede sig som 2’er efter netop Aarhus Black Vipers til playoff kampene om oprykning til Serie 1. Kolind-Perstrup IF havde ramt formen på rette tidspunkt og vandt den afgørende playoff kamp mod DGL 2000, Aarhus efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Den daværende cheftræner Dennis Holdgaard kunne dermed give et Serie 1 hold videre til sine to unge og relativt uprøvede efterfølgere Jesper Friis Jensen og Mikkel Møller Damgaard Jensen.

”Vi lavede vores spillesystem om og startede sæsonen med at spille med kun tre mand i forsvaret for at være mere boldbesiddende og skabe flere chancer i vores spil. Men vi har indset, at det var en for stor udfordring. I kampen mod Hornbæk SF gik vi derfor tilbage til en opstilling med fire mand i bagkæden, og det gav tryghed og ny energi i vores spil,« fortæller Jesper Friis Jensen.

De to trænere arbejder med stort set den samme trup som sidste år. Dog er Kasper Kempel igen skadesramt, og ’veteraner’ som Kasper Høgh Therkildsen og Claus Koch er mere til hyggefodbold. Til gengæld har Tobias Thøgersen genfundet lysten til fodbold og er med i truppen.

Nicolai Christensen er ny mand i midterforsvaret, hvor Marc Pedersen er rykket ud på backpladsen. Nicolai tager virkelig ansvar og har udviklet sit rigtig godt. Jacob er en lille spiller, men meget pågående og udfordrende.

Jesper Friis 'Targetman' Jensen

Dårlig bane i Kolind

Kolind-Perstrup IF har spillet de to sidste pointgivende kampe med André Tonnesen på mål, Nicolai Christensen og Kasper Holm Hansen i midterforsvaret og Rasmus Møller og Marc Pedersen på backpladserne. Andreas Bruus Mikkelsen spiller på den defensive midtbane bag ved Andreas Hald Thomsen og Mikkel Fanø. Jacob Møller Laursen og Martin Holm Hansen spiller på kanterne med Jakob Degn Larsen på toppen.

»Mod Hornbæk SF var vi gået tilbage til vores kendte opstilling og det betød, at vi kom med en hel anden tro og indstilling. Vi var dominerende og skabte mange chancer. Jakob Degn Larsen scorede til 1-0, da han løb fra forsvaret på en dybdebold fra Andreas Brus Mikkelsen. Kort før pausen scorede Martin Holm Hansen til 2-0 på et indlæg fra Jakob Degn Larsen. 2. halvleg blev spillet mere på Hornbæk SF’s præmisser og blev lidt rodet, men vi var i kontrol gennem hele kampen,« fortæller Jesper Friis Jensen.

Tirsdag aften skulle den nyvundne selvtillid udnyttes hjemme mod HOG Hinnerup.

»Men vi var meget hæmmet af, at Kolind Park for tiden er en rigtig dårlig bane. Den er svær at spille fodbold på, og 1. halvleg blev en kamp med mange dueller, clearinger og lange bolde. Vi satte dem under pres i 2. halvleg, men bolden ville ikke ind. Så vi var skuffede. Vi havde mange chancer og burde have vundet,« siger Jesper Friis Jensen. Han fremhæver to af holdets unge spillere, Nicolai Christensen og Jacob Møller Laursen.

»Nicolai Christensen er ny mand i midterforsvaret, hvor Marc Pedersen er rykket ud på backpladsen. Nicolai tager virkelig ansvar og har udviklet sit rigtig godt. Jacob er en lille spiller, men meget pågående og udfordrende. Han er ikke bange for at gå i clinch og har leveret godt i alle vores kampe.«

Kolind-Perstrup IF spiller sin næste kamp søndag kl. 13.30 mod Aarhus Black Vipers på Kolind Park. De ’sorte snoge’ fra Aarhus vandt efterårets række i Serie 2 foran KPI og rykkede direkte op.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen