Point til de tre lokale hold i Serie 2 - trods brændt straffespark af Aunings Simon West

Nørager B og Vivild IF vandt deres kampe, mens Auning IF spillede 0-0 for tredje gang i foråret.

Artiklens øverste billede
Efter to uafgjorte kampe var der igen tre point til Nørager B, som ude slog bundholdet DGL 2000, Aarhus på en sen træffer af Lasse Katholm. Arkivfoto

Weekendens runde gav point til alle tre lokale hold i Serie 2, hvor Nørager B og Vivild IF begge hentede smalle sejre på udebane i Aarhus, mens Auning IF i Viborg-puljen for tredje gang i foråret spillede 0-0, da holdet mødte Viborg FF på udebane. Men Auning IF var tættest på at snuppe sejren, men Simon Vest brændte et straffespark godt et kvarter før tid.

Nørager B fik fuldt udbytte af anstrengelserne, da holdet på udebane i Tilst mødte DGL 2000, Aarhus.

»Det var en mærkelig kamp, for DGL 2000 spillede ikke ret godt og ser ikke ud til at have kvaliteten til at spille i Serie 2. Vi spillede på en hård og ujævn bane, og det er ikke noget som bekommer os ret godt. Vi havde fuldstændig styr på kampen. Vi fik et mål annulleret for offside i hver halvleg, ramte stolpen i 1. halvleg, og havde flere store chancer,« fortæller Nørager B’s cheftræner Jeppe Friis.

»DGL 2000 var nærmest ikke over midten i 2. halvleg, men vi måtte helt frem til 12-14 minutter før tid før vi scorede. Men efter et længere pres landede bolden ved deres stolpe, hvor Lasse Katholm fik skubbet den i mål. Det var ikke nogen prangende scoring, men det var en forløsning at få bolden forbi DGL 2000’s målmand, som var sit holds bedste mand,« siger Jeppe Friis.

Nørager B måtte også i denne kamp undvære Lasse og Michael Jensen og Sigurd Fisker, som alle er skadet efter mødet med NB 93, Aarhus på en hård og knoldet skolebane i Aarhus for 14 dage siden. Så der var endnu engang blevet plads til en håndfuld af Nørager B’s unge spillere.

»De gjorde det rigtig fint, men jeg vil fremhæve Kristoffer Frandsen, Mads ’Pylle’ Pedersen og Jeppe Pedersen for deres indsats,« slutter Jeppe Friis. Nørager B skal fredag aften en tur til Aarhus for på Riisvangen Stadion at møde Aarhus Fremad. Nørager B vandt den første kamp mod aarhusianerne med 1-0.


Spillede i powerplay

Også Vivild IF var en tur i Aarhus og mødte sent søndag eftermiddag VRIs andethold på kunstgræsbanen på Bellevue i Risskov. Vivild IF vandt en vigtig arbejdssejr med 2-1 og holdt dermed fast i 2. pladsen foran Nørager B, men hele fem point efter rækkens suveræne tophold Skødstrup SF.

»Vi startede kampen som lyn og torden, og specielt Patrick Klitgaard og Sander Konggaard på kanterne lagde stærkt ud. Efter tolv minutters spil blev Patrick Klitgaard spillet i dybden af Niklas Mathiesen, og da han var alene med hjemmeholdets keeper, trillede han bolden til siden til Anders Peder Byskov, der let kunne bringe os foran 1-0,« fortæller Vivild IF’s cheftræner Jesper Møgelvang.

Patrick Klitgaard havde chancen for at øge føringen, men hjemmeholdet kom bedre med, men keeper Christian Rygaard holdt gæsterne inde i kampen med flere gode redninger.

Hjemmeholdet fik udlignet til 1-1 et kvarter ind i 2. halvleg efter en ripost.

»Vi bragte vores reserver Emil Bang Jensen og Emil Thyre i spil, og det virkede til, at vi havde flere kræfter end hjemmeholdet. VRI blev tildelt endnu en advarsel, da Sander Konggaard blev stoppet i et gennembrud, og det udnyttede vi til at spille powerplay mod hjemmeholdets mål. Patrick Klitgaard serverede i feltet bolden for Emil Bang Jensen, som lagde den køligt i nettet til 2-1,« siger Jesper Møgelvang.

Derefter tog hjemmeholdet igen teten, men Vivild IF var farlige på kontra og Anders Peder ’AP’ Byskov kunne have lukket kampen

»Vi kørte flot sejren hjem, og fjorten point i forårets første syv kampe må være godkendt for et skadesplaget hold. Man of the match blev Patrick Klitgaard, mens Mathias Severinsen blev valgt som kampens fighter,« fortæller Jesper Møgelvang. Vivild IF holder kamppause næste weekend og møder Aarhus Fremad hjemme søndag 22. maj.


Ramte ikke dagen

Auning IF spiller i Viborgpuljen og var lørdag eftermiddag en tur vestpå for at møde Viborg FF, som ligesom Auning IF er placeret i den nederste tredjedel. Så der var vigtige point i spil mod en modstander, som Auning IF helst skal holde under sig for at klare frisag i rækken.

»Vi havde chancer og det er positivt, at vi holdet nullet og fik et point med hjem. Men vi stod tilbage med en følelse af, at vi burde have vundet. Vi tabte to point i den kamp,« siger Auning IF’s cheftræner Dennis Holdgaard.

»Vi var ikke skarpe nok på den sidste tredjedel af banen og forcerede vores spil. Det gik for stærkt, og vi havde ikke kvalitet nok i vores afslutninger. Afleveringerne sad ikke i skabet, og for meget løb ud i sandet. Vi ramte ikke dagen.«

Auning IF havde chancen for at score, da Asger Køtter et kvarter før tid tilkæmpede sig et straffespark. Anfører Simon Vest blev sat til at sparke, men måtte se sit forsøg reddet af hjemmeholdets målmand.

»Vi havde gode chancer i 1. halvleg ved Simon Vest, Mads Storgaard og Simon Rasmussen, og spillerne var lidt frustrerede i pausen. Jeg mente målene nok skulle komme, men vi gav også Viborg FF nogle muligheder, som vores målmand Simon Bak Sloth Pedersen reddede. Han fik fiduspræmien, og Mads Gundersen var god i forsvaret og blev kampens fighter,« siger Dennis Holdgaard.

»Vi havde mange afbud, og 2. holdet måtte flytte deres kamp. Det havde lunet med en sejr. Vores mission er at komme væk fra bunden og holde snor i NUGF Viborg, som vi møder søndag kl. 19.39 på udebane.«

Læs også

Del artiklen