93-årige Georg Henriksen fortsat bidt af boksning

Den tidligere formand og cheftræner i den hedengangne Midtdjurs Bokseklub var ved ringside ved Store Bedagsstævnet i Midtdjurshallen, og han bifaldt det meste af det, der udfoldede sig i den kvadratiske ring, men kom også med kritiske anmærkninger undervejs.

Artiklens øverste billede
To ældre herrer, der fortsat nyder boksningens ædle kunst. 93-årige Georg Henriksen (tv.) og dommer Finn Christensen, 78, udvekslede røverhistorier i en pause under boksestævnet i Ryomgård. Alle fotos: Lars Norman Thomse

»Må Georg sidde ved siden af dig. Han ser ikke så godt længere,« spurgte Marianne Henriksen venligt Adresseavisens udsendte ved ringside et kvarter før fredagens boksestævne i Midtdjurshallen var programsat til at starte.

På forhånd havde Adresseavisens udsendte tippet Daniel Nokle som stævnets bedste bud på en skovhugger, der kan save et træ over i en håndevending. Forudsigelsen viste sig at holde stik.


Det måtte 93-årige Georg Henriksen naturligvis, så svaret var selvfølgelig ja til Georg Henriksens bedre halvdel. Det er altid rart at sidde til højbords med en fagmand, der selv i de unge år var nævefægter på højt niveau og bl.a. blev dansk mester i fluevægt for juniorer og senere også fynsk seniormester.

Lokalt slog Georg Henriksen sit navn fast først som træner i Grenaa Bokseklub, og senere stiftede han Midtdjurs Bokseklub, der nåede at afvikle en række velbesøgte stævner i netop Midtdjurshallen i 1970’erne.

»Det var dengang, at vi havde stærke boksere som sværvægteren Thorkild Sørensen og Svend Erik Johansen (senere byrådsmedlem i den daværende Midtdjurs Kommune, red.) plus en række andre unge fra det midtdjurske, som trænede med på Pindstrup Skole,« mindedes Georg Henriksen som i folkemunde lød kælenavnet Bokse Georg (shorts).

Dupont alias Mikkel Gribsholt fik publikum i hjembyen helt op at ringe i opgøret mod den seje belgier Samir Kandoussi, som unge Gribsholt fik gjort mør. Ikke mindst med mange træffere med venstrehånden i belgierens mellemgulv, der sugede luften ud af ham. Et flot comeback efter et par trælse kampe for den ambitiøse Gribsholt, der vil det så meget, at han sommetider blokerer mentalt. Fredag aften var der luftet ud i øverste etage og så foldede talentet sig dansende ud foran sit stampublikum.


Forbi pressebordet kom en tidligere Midtdjursbokser fra velmagtsdagene i 1970’erne, Finn ’Rør’ Andersen, Pindstrup.

Han fik en enkelt optræden ved et af stævnerne dengang. Deres udsendte mindede ham om, at han var helt oppe at ringe i første omgang, hvor han førte tårnhøjt på point.

I anden omgang døde han imidlertid med boksestøvlerne på. Luften sivede ud ham, som dækket i en hastigt punkteret cykelslange.

»Finn var en fin bokser med en fin teknik, men hans kondition var ikke god nok, og derfor blev der ikke mange kampe til ham,« lød det smilende fra Georg Henriksen.

Generende musik

Georg Henriksen bifaldt, hvad han var vidne til i ringen ved stævnet. Dog syntes han, at flere af de indledende kampe med en række nybegyndere i bokseporten var noget rod.

Hornslet Bokseklubs deltagere ved stævnet blev præsenteret inden stævnestart.


»De tænker sig overhovedet ikke om, men går bare fremad uden omtanke og leverer vilde sving. Det havde været rart, hvis de forsøgte at bokse,« lød det fra fagmanden, der undervejs hilste på flere af folkene omkring ringen. Bl.a, 78-årige Finn Christensen fra Hobro, der var dommer ved stævnet og fortsat trives med det.

Han har selv bokset i de unge år og har senere en alenlang leder- og dommergerning at se tilbage på.

Henriksen & Christensen fik en god snak om gamle dage.

Modstanderholdet kom fra en række danske bokseklubber plus et par stykker, der var fløjet ind fra Belgien.

Et væltet træ

Var Georg Henriksen ikke imponeret over alle de indledende kampe, blev han straks venligere stemt, da de fem elitekampe blev afviklet efter en halv times pause ved det velbesøgte stævne, hvor kombinationen af interesserede tilskuere på lægterne, der var kommet for at se boksning, og de evigt omvandrende ungersvende og ungmøer med en øl i hånden, der mere værdsatte samværet og Vin & Ølgod stemningen end boksningen, viste sig at være ramt på kornet.

Hornslet Bokseklubs danske mester og landsholdsbokser Bjarne Newby vandt en tårnhøj pointsejr over belgiske Mohamed Majout.


»Hvem har da besluttet, at der skal spilles den her ræderlige musik,« lød det pludselig fra Georg Henriksen.

Gadagung. Gadagung. Gadagung.

Musik hører sig til i nutidens sportsgrene som håndbold og boksning for at få publikum til at klappe med, når bokserne entrerer ringen.

Tapre Oliver Brommann måtte på knæ efter at have taget imod endnu en hård træffer fra Victor Kruse Hoveling, men den hårdføre Brommann holdt hjem og fik bagefter stor applaus fra Hornslet Bokseklubs cheftræner Arne Lund Christensen, da der blev sagt tak for kampen.


De fem elitekampe var alle på højt niveau, og boksekunstens feinschmekere fik noget at beundre og gå hjem på. Samtlige fem Hornslet boksere vandt godt nok deres kampe, men de kom ikke ikke sovende til det.


JM-revancen mellem tapre Oliver Brommann (tv.), Sønderborg AK, og Hornslet Bokseklubs stjerneskud Victor Kruse Hoveling endte med en sikker pointsejr til Hoveling, der var tæt på at stoppe den meget modige gæst fra det sønderjyske.

Cheftræner og matchmaker Arne Lund Christensen kan sin metier og ramte plet med de modstandere, han havde fået til Ryomgård fredag aften.

Ingen skal beskylde ham for at flyve forbrugte og udtjente journeymen ind for, at hans egne boksere kan få succes.

Daniel Nokle champ

Toppen af poppen fredag aften var cruiservægteren Daniel Nokle, der allerede i første omgang fik ram på den slet ikke uefne Amre Allman, Herlev Boxing, så denne gik gulvet som et træ, der falder pladask i en storm.

Amre Allman kom på benene igen via tovene og signalerede, at han var klar til at fortsætte.

Det fik han imidlertid ikke lov til af kampens dommer, og det var nok godt nok.

Opgøret var en revanchematch fra De danske mesterskaber i efteråret 2021, hvor Daniel Nokle med de franske aner vandt på point.

Daniel Nokles evne til undervejs at skifte fodstilling uden problemer overrasker de fleste, også Herlevbokseren.

Det var netop efter et hurtigt fodskifte, at Daniel Nokle fyrede højrehånden af på en måde, så afdøde Kurt Thyboe vil have skreget og jublet højt i sin himmel, hvis han fulgte med deroppefra.

»Frihedens vinger tilhører ham, som har nosserne til at bruge dem,« som et af Thyboes mange bonmots lød.

Daniel Nokle havde nosserne fredag aften.

Amre Allman måtte bruge tovene for at komme på højkant efter at være blev fældet af en hammer fra Daniel Nokle. Han kom på benene, men var ikke klar til at fortsætte.

Det var Georg Henriksen og Deres udsendte enige om ved ringside.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.