På disse kanter er lokalfodbolden fortsat en kæmpestor lidenskab

Vivild IF og Nørager B i direkte duel om oprykning i Serie 2. Søndag aften mødes de to naboklubber på Langhøj Idrætscenter i Vivild.

Artiklens øverste billede
Nørager træner Jeppe D. Friis (tv.) og assistent Rene Jensen (th.) har fået banket et ungt og dedikeret hold sammen i denne sæson. Holdet, der består af mange af de spillere, som Jeppe D. Friis trænede i deres pure ungdom i Auning IF, kan meget vel blive fremtidens storhold på Djursland - og måske også yderligere forstærket, hvis det bliver til oprykning til Serie 1 og en stjerne i svøb, Jan Ankerstjerne, vender hjem fra FC Djursland. I midten er det i øvrigt Mads 'Pylle' Pedersen, et omdrejningspunkt på det nuværende Nørager mandskab, Arkivfoto

De to lokalrivaler og nabobyer Vivild IF og Nørager B tørner søndag aften sammen på Langhøj Idrætscenter i en kamp, som kan afgøre, om de to hold fra Norddjursland hænger på i kampen om oprykning til Serie 1.

Nørager B gjorde sin pligt, da holdet torsdag hjemme på Nørager Stadion slog topholdet Skødstrup SF med 4-2 efter at have været foran med 4-0 til godt ti minutter før tid.

Det spidser til i toppen af tabellen, og mine spillere viste, at de er klar til at kæmpe. Det var dejligt endelig at slå Skødstrup SF. Nu er vi ubesejret i syv kampe, og det tager vi med os til lokalopgøret mod Vivild IF.

Nørager træner Jeppe D. Friis

Og Vivild IF har stadig kun tabt til Nørager B i denne sæson, og de grønne holdt med et 1-1 ude mod Fuglebakken KFUM trit med naboerne fra Nørager. Så der er lagt op til spændende og nærmest sæsonafgørende lokalopgør, som sikkert trækker et stort publikum med tilhængere fra begge byer.

Nørager B har haft problemer med at udnytte sine chancer i denne sæson, men med fire mål mod Skødstrup SF kom der endelig hul på bylden.

»Det er ikke hverdagskost med fire mål til os i vores kampe. Det var ikke en særlig velspillet fodboldkamp i 1. halvleg, men jeg er imponeret over spillernes fight og indstilling. Det spidser til i toppen af tabellen, og mine spillere viste, at de er klar til at kæmpe. Det var dejligt endelig at slå Skødstrup SF. Nu er vi ubesejret i syv kampe, og det tager vi med os til lokalopgøret mod Vivild IF,« siger Nørager B’s cheftræner Jeppe Friis.

Foran 4-0

Nørager B kom foran midt i 1. halvleg, da Jonas Friis slog et knaldhårdt indlæg i hovedet på Lasse Katholm ved forreste stolpe. ’Et godt mål’ bemærker Jeppe Friis, som kort før pausen kunne glæde sig over endnu en scoring til hjemmeholdet. Lasse Katholm tog et hurtigt frispark og sendte Kristoffer ’Bubber’ Frandsen i dybden. Mathias Fisker tog løbet med frem ad banen og i duel med målmanden spillede Kristoffer Frandsen bolden til Mathias Fisker, som sendte den udenom to Skødstrup-forsvarere og i mål.

»Det var dejligt at gå til pausen foran 2-0. Vi var enige om bare at blive ved, men holde bolden på jorden og spille den uden om dem,« siger Jeppe Friis, som ville se bedre spil i 2. halvleg.

Og Nørager B fortsatte med scoringerne, da Mathias Fisker udnyttede en dybdebold og spillede Jonas Friis fri til en scoring. Og det blev 4-0 med godt ti minutter igen, da Kasper Sortkjær med et skud fra 25-30 meter sendte bolden hen over Skødstrups SF’s målmand, som var kommet for langt ud af sit mål.

»Måske gik der derefter lidt ukoncentration i vores spil, for Skødstrup SF fik to mål i de sidste ti minutter ved at spille lange bolde op til en stor angriber, som Jeppe ’Pylle’ Pedersen og Rasmus Krause Mouridsen ellers havde haft styr på. Men panikken udeblev, og vi fik en sikker sejr. Det var dejligt at lave fire mål, men ærgerligt, at vi ikke holdt 0’et, som vi ellers har gjort i fem kampe i år,« siger Jeppe Friis, som glæder sig til et fedt lokalopgør, som oveni er et topopgør. Der var comeback til Rasmus Bang Rasmussen, som fik en halv time på banen i Rasmus Jensens fravær. Mads ’Pylle’ Pedersen og Kasper Sortkjær fik ros for deres indsats på midtbanen.

Uheldig Sander Konggaard

Vivild IF var en tur i Aarhus torsdag eftermiddag og spillede mod Fuglebakken KFUM.

»Vi måtte desværre nøjes med et enkelt point i en kamp, som vi klart skulle have vundet. Vi var henvist til at spille på en knoldet træningsbane, men vi spillede fint, og indsatsen var i top, men det lykkedes ikke at tage sejren med hjem,« siger Vivild IF’s cheftræner Jesper Møgelvang.

Både Sander Konggaard og Sebastian Stær kunne have bragt Vivild IF foran med 1-0 i kampens første kvarter, og hjemmeholdet kom bedre med.

»Det lykkedes os dog at bringe os foran med 1-0 kort før pausen med en flot scoring. Thomas Thorngaard strøg til baglinjen i vores højre side, og han centrede fladt til Sebastian Stær, der sikkert bragte os foran med 1-0. Desværre måtte vi udskifte netop de to spillere i pausen af kampen pga. skader. På banen kom Anders Peder ’AP’ Byskov som angriber og Christian Levring som højre back,« fortæller Jesper Møgelvang.

»Vi spillede os frem til 4-5 store chancer i de første 20 minutter af 2. halvleg, mens hjemmeholdet kun tilspillede sig en enkelt, som Christian Rygaard tog sig af. Den værste synder var en storspillende Sander Konggaard, der både ramte stolpe og overligger.«

Vi spillede os frem til 4-5 store chancer i de første 20 minutter af 2. halvleg, mens hjemmeholdet kun tilspillede sig en enkelt, som Christian Rygaard tog sig af. Den værste synder var en storspillende Sander Konggaard, der både ramte stolpe og overligger.

Vivild træner Jesper Møgelvang

Én defensiv fejl

Derefter lavede Vivild IF en enkelt fejl i defensiven, og en af hjemmeholdets kunne løbe i mellem og gjorde det til 1-1 efter 66 minutters spil. Senere blev hjemmeholdet ramt af en advarsel, og Vivild overtog helt og aldeles pg gik efter sejren.

»Vi bragte også en småskadet Sebastian Stær på banen igen, men vi formåede ikke at passere Fuglebakkens keeper, som klart må have været deres man of the match. Tilmed var vi noget heldige mod slutningen af kampen, hvor hjemmeholdet med lidt held havde fået et straffespark ud af deres anstrengelser. En af deres spillere smed sig for fødderne af Lennart Pedersen, og linjedommeren, som stod meget tæt på situationen, vinkede for straffespark. Dommeren affærdigede ham dog helt korrekt, og vi slap dermed med skrækken, men vi måtte således nøjes med det ene point,« siger Jesper Møgelvang.

»Der kunne ikke sættes en finger på vores indsats, men vi kendte ikke vores besøgelsestid, og så lavede vi desværre en enkelt defensiv fejl.«

Fidusen gik til Sebastian Stær, mens Patrick Klitgaard fik fighteren. Nu venter Nørager BK på Langhøj Idrætscenter søndag aften kl. 18.00.

Sebastian Stær scorede Vivild IF’ enlige mål i 1-1 kampen mod Fuglebakken KFUM. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild


Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.