Lokalopgør blev et bump på vejen i Auning IF’s optur

Auning IF tabte med 2-1 til naboerne fra AH 2012 og slap ikke helt ud af bundkampen.

Artiklens øverste billede
Målmand Jimmy Højhold (til venstre) blev kåret til kampens fighter og målscorer Asger Køtter fik fidusen, da Auning IF tabte med 2-1 i lokalopgøret mod AH 2012. Privatfoto

Efter fire kampe uden nederlag gik den ikke længere for Auning IF, som mandag aften måtte se sig besejret med 2-1 i lokalopgøret mod AH 2012 på Hørning Stadion. Senest har Auning IF vundet med 5-0 over bundholdet Hornbæk SF og 3-1 over oprykningskandidaterne fra Bjerringbro IF, så cheftræner Dennis Holdgaard og hans spillere mente, at de havde noget at have selvtilliden i.

»Det var en såkaldt 6-pointskamp. Hvis vi fik point med hjem fra Hørning Stadion, ville vi holde afstanden til AH 2012 og koble os på midterfeltet med mulighed for at kravle op på en 4. plads. Vi er i en god stime og har fået 8 point i de sidste fire kampe, så vi troede på point. Vi fik ingenting og har nu to point ned til AH 2012 og et point op til 4. pladsen,« siger Dennis Holdgaard. Auning IF er med tre kampe tilbage at spille placeret over nedrykningsstregen og har AH 2012 under sig på den 6. plads, som sender holdet ud i en playoff kamp om nedrykning.

»Vi kikker selvfølgelig nedad i tabellen, men jeg synes også vi kan kikke op ad og gå efter 4. pladsen.«

Auning IF møder oprykningskandidaterne fra Viborg Søndermarken IK på hjemmebane i den næste kamp, og derefter topholdet Aars IK. I sæsonens sidste kamp kommer bundproppen Viborg FF til Auning Stadion.

»Viborg Søndermarken IK slog os med 7-2 i vores første kamp, så den plet skal vaskes væk. Vi led et unødigt stort nederlag og vores modstander kom alt for let til målene. Vi kan ligeså godt tage point mod Viborg Søndermarken IK,« mener Dennis Holdgaard.

Fra midten direkte i mål

I forhold til succesoplevelsen med 3-1 sejren over Bjerringbro IF var kampens spiller, Jakob ’Jaksi’ Sloth Pedersen, sendt hjem til København for at passe studierne. Mads Gundersen var stadig fiberskadet, og Jimmy Højgaard afløste Simon Bak Sloth Pedersen i målet.

Det var godt set, og Asger Køtter viste godt overblik og god teknik ved på sin 2. berøring at sparke bolden i mål.

Auning træner Dennis Holdgaard

»Det var en spændende kamp, som mest foregik på AH 2012’s præmisser. Vi overlod initiativet og spillet til AH 2012, som har farlige spillere oppe foran. Det var vi forberedt på og sørgede for ikke at give plads til deres hurtigløbere,« fortæller Dennis Holdgaard.

Og taktikken med at stå dybt og slå kontra viste sit værd, da Asger Køtter efter 20 minutter opfangede en bold i AH 2012’s opspil på midten af banen. Køtter havde set, at AH 2012’s målmand stod langt uden for sit mål, så han sendte en høj bold næsten fra midten af banen henover hjemmeholdets målmand og i nettet til en 1-0 føring til gæsterne.

»Det var godt set, og Asger Køtter viste godt overblik og god teknik ved på sin 2. berøring at sparke bolden i mål. Ganske vist havde AH 2012 initiativet, men vi var foran med 1-0, og det gav os et boost og en tro på at vi kunne hente point,« siger Dennis Holdgaard.

Efter 37 minutter angreb Auning IF efter samme opskrift, og Simon Vest blev sendt af sted på en friløber, men hans afslutning blev pareret.

»Havde vi scoret til 2-0, var det blevet en helt anden kamp. Fem minutter før halvleg havde vi et hovedstød på overliggeren ved Simon Stampe efter et hjørnespark. Vi gik til pausen fulde af tro på at vi kunne vinde denne kamp,« siger Dennis Holdgaard. Han understreger at AH 2012 også havde gode chancer, men Jimmy Højholdt i Auning IF’s mål leverede gode redninger.

Bølgede frem og tilbage

»Vi aftalte i pausen at gå ud til 2. halvleg og score målet til 2-0, men det gik ikke som vi havde håbet. Allerede 6 minutter ind i 2. halvleg fik AH 2012 udlignet i en situation vi burde have haft styr på, men ikke fik clearet. AH 2012 fik troen tilbage efter at vi havde spillet en flot 1. halvleg. Det satte dem i gang, og de havde bolden meget,« fortæller Dennis Holdgaard.

Martin ’Wonder’ Gundersen måtte ud i 10 minutter med en udvisning, og Auning IF blev presset.

»Men vi overstod udvisningsperioden og blev fuldtallige og havde vores muligheder,. Kampen bølgede frem og tilbage. Vi havde troen på det ene point, da AH 2012 med 10 minutter igen var først på andenbolden efter en clearing og sparkede den i mål til 2-1 fra kanten af feltet. Det var ikke en farlig situation, men vi fik ikke afvist modstanderen ordentligt. Vi satsede til slut og sendte mange mand frem, men vi manglede det sidste og AH 2012 forsvarede sig godt,« fortæller Dennis Holdgaard.

»Vi gjorde det godt. Der er ikke noget at sætte en finger på, men i to situationer fik vi ikke afvist AH 2012. Vi var skuffede, mens AH 2012 sikkert har været meget tilfredse.«

To spillere i hver sin ende udmærkede sig på Auning IF’s hold. Målmand Jimmy Højholdt blev kåret til kampens fighter for sine mange gode redninger, og målscorer Asger Køtter fik fidusen for sit gode spil og den fine detalje ved scoringen til 1-0.

Auning IF skal i kamp igen lørdag kl.13.30 mod Viborg Søndermarken IK på Auning Stadion.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.