KPI tager de andre bagfra

Martin Holm Hansen scorede hattrick, da Kolind-Perstrup IF vandt med 4-0 over IFSK i Aarhus i Serie 1 .

Artiklens øverste billede
KPI’s midtbanegeneral Andreas Brus Mikkelsen spillede ifølge træner Jesper Friis Jensen en ’forrygende kamp’ mod IFSK og blev valgt til kampens spiller. Arkivfoto: Martin Schultz  

»Det ser ud til at vi er ved at lave en Kolind Classic.«

Det siger KPI-træner Jesper Friis Jensen, efter at Kolind-Perstrup IF søndag på udebane vandt sikkert med 4-0 over IFSK, som er en klub af statskundskabsstuderende ved Aarhus Universitet.

De kommende DJØF’ere havde ydmyget Kolind-Perstrup IF med 6-0 på Kolind Park i de to holds første møde. Men nu er Kolind-maskinen kommet op i fart som man har set det så ofte før, og sejren over IFSK var den tredje i træk efter et iøvrigt miserabelt forår.

Men hvorfor skal KPI altid starte sæsonen så dårligt, at holdet ender med ryggen mod muren og skal kæmpe med alt hvad man har for at overleve i rækken? Hvilket de orange til gengæld har været ret gode til i sæsonerne i Serie 1, indtil de for et år siden rykkede ud og måtte en tur ned i Serie 2.

Vi tager til Helsted for at vinde. Vi skal bare ride videre på vinderbølgen

Jesper Friis Jensen, KPI træner og tidligere targetman

»Det er træls, at vi altid ender i den situation. Men vi føler vi har fortjent flere point. Vi har ikke været skarpe nok i begge ender,« siger Jesper Friis Jensen.

Men med tre sejre i streg er optimismen vendt tilbage til Kolind, og det pynter i tabellen, at fire point er blevet til 13 og at KPI er rykket over nedrykningsstregen, selv om en playoff kamp truer, hvis ikke KPI henter de fire point op til VRI på 5. pladsen.

Næste modstander pinsemandag er topholdet Helsted Fremad IF på udebane, men Kolind-Perstrup IF går optimistisk ind til de sidste tre kampe.

»Vi tager til Helsted for at vinde. Vi skal bare ride videre på vinderbølgen,« siger Jesper Friis Jensen.

Andreas Brus blev matchwinner

Efter at have indledt sejrsstimen med at slå bundholdet HOG Hinnerup med 3-1 på udebane vandt Kolind-Perstrup IF sidste torsdag Kristi Himmelfartsdag en meriterende sejr på 1-0 over oprykningskandidaterne fra Dronningborg B på Kolind Park.

»Det var en perfekt kamp. Vi holdt Dronningborg B fra chancer og producerede selv nogle chancer. Det blæste meget den torsdag, og med medvind i 2. halvleg pressede vi Dronningborg B tilbage på deres banehalvdel,« fortæller Jesper Friis Jensen.

Midt i 2. halvleg blev Jacob Møller Laursen sendt af sted med en dybdebold, men blev fældet i duel med målmanden. Der blev dømt straffespark, men Martin Holm Hansen, som havde scoret på straffespark i den første kamp mellem de to hold, mistede koncentrationen og sparkede bolden fladt forbi Dronningborg B’s mål.

»Vi knoklede på og pressede dem tilbage med mange folk med fremme. I det næstsidste minut sendte Nicolai Christensen et indadskruet frispark med venstrebenet ind i feltet til Andreas Brus Mikkelsen, som sendte bolden mellem venner og fjender i mål i det lange hjørne. Det var en forløsning, og der var stor glæde blandt de mange tilskuere på Kolind Park. Det var en flot holdpræstation. Stor ros til forsvaret pog til Jacob Møller Laursen, som gjorde det godt,« siger Jesper Friis Jensen om kampen mod Dronningborg B.

’Speedy’ tilbage på sporet

Allerede søndag gik turen til Ellehøjskolens bane i Aarhus og mødet med IFSK, som havde udnyttet en total nedsmeltning hos KPI tidligere på foråret til at slå de orange med ubegribelige 6-0 på Kolind Park.

»Vi var tændt for alvor for at revanchere dette nederlag. Vi er et helt andet sted nu. Og Andreas Brus Mikkelsen fortsatte de gode takter ved at bringe os foran med 1-0 efter bare 11 minutters spil,« siger Jesper Friis Jensen.

Kolind-Perstrup IF kørte frisk på og havde gode tilløb til flere chancer.

»Med fem minutter igen af 1. halvleg slog Kasper Holm Hansen en lang diagonalbold til lillebror Martin. Med en første berøring vippede han bolden over hovedet på backen og løb forbi ham direkte mod mål og scorede fladt i det lange hjørne. Et rigtigt Martin Holm Hansen mål,« siger Jesper Friis Jensen om ’Speedy’s scoring til 2-0.

Og der var flere mål i Martin ’Speedy’ Holm Hansen, for midt i 2. halvleg scorede han til 3-0 efter et godt opspil fra Jakob Degn Larsen til Mikkel Damgaard Møller Jensen, som satte Mikkel Fanø i scene. Fanø kunne selv havde afsluttet, men spillede IFSK forsvaret helt tyndt ved at skubbe bolden to-tre meter til siden, så Martin Holm Hansen bare behøvede at skubbe den over mållinjen.

Jacob Møller Laursen på skadestuen

»Dermed var kampen lukket, men vi fortsatte koncentreret og holdt 0’et. Og Martin Holm Hansen har heldigvis glemt alt om sin rygskade, for han scorede til 4-0 på kampens allersidste spark. Han blev spillet dybt af Mikkel Damgaard Møller Jensen og fintede sin direkte modstander væk inden han sparkede bolden højt op i målet,« fortæller Jesper Friis Jensen.

Jacob Møller Laursen måtte udgå 10 minutter før tid, og han måtte efter kampen en tur på skaden, fordi der var frygt for et kravebensbrud. Men unge Jacob Møller Laursen slap med skrækken og forventes klar til mandagens kamp mod Helsted Fremad IF.

Martin Holm Hansen shinede med sit hattrick, men blev overstrålet af Andreas Brus Mikkelsen.

»Andreas fik flest stemmer som kampens spiller, for han spillede en forrygende kamp. Han vandt alle dueller, fordelte spillet rigtig godt, og så scorede han kampens første mål,« slutter Jesper Friis Jensen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.