Kammeratskabet fik yderligere et puf for IFM piger i Holland

23 fodboldpiger fra IF Midtdjurs og syv ledere havde en fin tur til en international turnering i Holland, hvor både fodbolden og det sociale aspekt blev dyrket til fulde.

Artiklens øverste billede
Hyggestunder og det sociale aspekt fyldte godt under stævnet for de 23 piger og de syv ledere. Foto: IF Midtdjurs

IF Midtdjurs U13-14 piger deltog i Kristi Himmelfartsferien i et internationalt fodboldstævne i Rosmalen i Holland, Brabant Cup.

Rejsen sydpå havde været planlagt over længere tid, og de 23 friske piger og de 7 ledere i trænerteamet var høje af oplevelser, da de kom hjem til Ryomgård.

»Generelt for turen var det sociale aspekt i højsædet. 4 dage med 23 piger og 7 ledere var ingredienserne til en fantastisk vellykket fodboldtur, alt gik efter planen, og pigerne var eksemplariske, og de minglede godt rundt i truppen samt med andre danske hold,« fortæller træner Jesper Holm Hansen.

Stævnet i Holland havde et bagtæppe med et klart budskab. Her er det U14 pigerne, der står linet op. Foto: IF Midtdjurs


»De eneste to utilsigtede hændelser var, at Freja Strube måtte en tur på sygehuset for at få hånden lagt i gips, og cheftræneren smækkede nøglen inde til trænergruppens mobilehome, hvilket han selvfølgelig benægtede. Vi løste ved fælles hjælp opgaven med at få en træner ind af et vindue, alt imens cheftræneren stod i baggrunden,« lyder det med et smil fra Jesper Holm Hansen.

Utallige opslag i facebookgrupper mm. har været i fokus de sidste par uger, hvor den endelige planlægning har fundet sted – lige fra pakkelister med hårelastikker til badetøj samt fordeling af piger i diverse mobilehomes.

Truppen skal bo i mobilehomes i Holiday Park Prinsenmeer, hvor der bliver rig lejlighed til hygge og en tur i badelandet. Der er varslet alt fra bunker af snolder til diverse soundbokse, så det bliver helt sikkert en ’hård’ tur, lyder forhåndsforventningerne.

Truppen har igennem en lang periode søgt at tjene penge som tilskud til turen. Pigerne har deltaget i strandrensning for Syddjurs Kommune og har flere gange uddelt reklamer i de store sommerhusområder lige fra hele Djursland og ned til Saksild Strand.

Pigerne er behørigt klædt på i det hollandske. Alle har modtaget en spillerbluse og en hoodie for lige at illustrere fællesskabet og korpsånden.

I den hjemlige turnering har pigerne hold med i 11-mands U14 Liga 1B og 8-mands U14 C.

Truppen er velorganiseret med fem faste trænere og to trupledere. De førstnævnte tager sig af det sportslige, de to sidste af alt det praktiske, der skal være i orden for at få en trup til at fungere optimalt.

Godkendte præstationer

U13 spillede i deres tiltænkte aldersgruppe og U14 måtte deltage i U15 årgangen, da deres reelle aldersgruppe ikke deltog.

Begge mandskaber leverede flot på den sportslige front.

U13 piger vandt tre kampe og tabte to i indledende pulje. Det kvalificerede pigerne til en kamp om 3.-4. pladsen. Her tabte pigerne efter straffesparkskonkurrence, som blev ledet af en dommer, der ifølge Jesper Holm Hansen ikke var sin opgave voksen.

»Dommerstanden til hele stævnet var under lavmålet, og i straffesparkskonkurrencen var det ingen undtagelse. Dommeren anede ganske enkelt ikke, hvor straffesparkspletten var,« siger Jesper Holm Hansen.

U14 pigerne i U15-rækken spillede syv kampe med fire sejre og tre knebne nederlag som output.

Resultater, der gjorde, at en pokal med store ører kom med hjem i tasken til Ryomgård. Pigerne blev kåret som vinder af Challenge Cup B.

»Det var en superfin præstation, hvor vi aldrig var udspillet. Fire sejre og tre nederlag med 1 mål i U15 årgangen – det er bestået,« roser Jesper Holm Hansen.

I den hjemlige turnering spiller U14 pigerne med i Liga 1B (11-mands) og C-rækken (8-mands).


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.