»Tillykke til Nørager B med sejren - det ligner en oprykning«

Vivild IF blev stødt fra den lokale fodboldtrone, da Nørager B vandt lokal- og topopgøret med 3-0 på Langhøj Idrætscenter.

Artiklens øverste billede
Publikum kunne stemme på kampens Vivild spiller, som ville få en bil gratis i 14 dage fra KJ Auto & Mikromakker i Auning. Kampens Vivild spiller blev Emil Thyre. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild

Med to sejre i denne sæson på 2-0 og 3-0 over Vivild IF har Nørager B sat sig på fodboldtronen i Rougsø og har kurs mod Serie 1. Den trone har Vivild IF siddet på i mange sæsoner, men at Nørager B nu kører med klatten med et tidligere Vivild IF ikon som Jeppe Friis ved roret, gør kun dette lokale fodbolddrama endnu mere kulørt. Alt i alt betyder det, at fodboldfeberen stiger i de to fodboldglade/gale nabobyer, og forhåbentlig kan det øge opbakningen til og interessen for breddefodbolden i lokalområdet og Djursland generelt.

Publikum kunne stemme på kampens Vivild spiller, som ville få en bil gratis i 14 dage fra KJ Auto & Mikromakker i Auning. Kampens Vivild spiller blev Emil Thyre. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild


Søndagens lokalopgør var en sen forestilling med start kl. 18.00, men tilskuerinteressen var som ventet meget stor, og de frivillige i Team Vivild havde skruet et rigtig godt arrangement sammen. Publikum kunne stemme på kampens spiller hos Vivild IF, som fik nøglerne til en lækker bil til gratis brug i 14 dage. Der blev også udloddet vingaver til publikum, men revanche og en sejr, det fik Vivild IF ikke.

»Tillykke til Nørager B med sejren, og det ligner en oprykning med overkommelige modstandere i de sidste runder. Selv skal vi have samlet holdet op igen, og mandag venter Skødstrup SF på udebane. Det er vores sidste chance for at komme til at spille med i toppen af rækken, og vi spiller selvfølgelig for at slutte foråret af så godt, som det nu er muligt,« siger Vivild IF’s cheftræner Jesper Møgelvang. Vivild IF skal have en sejr med hjem fra Skødstrup, hvis man skal gøre sig håb om at slutte på den 2. plads, som giver adgang til playoff kampe om oprykning til Serie 1.


To målmænd skadet

»Vi indledte kampen mod Nørager B med ti minutters massivt pres på udeholdets mål, hvor de end ikke var over midten af banen. Vi havde to store chancer ved Sebastian Stær på oplæg fra Emil Mortensen og ved Anders Peder Byskov, men desværre udeblev den forløsende scoring,« siger Jesper Møgelvang.

Vivild IF måtte stille op uden en skadet Christian Rygaard i målet, og desuden var de to normale backs Thomas Thorngaard og Frederik Espensen også ude med skader. Tilmed måtte Sander Konggaard udgå med en fiberskade kort inde i kampen. På banen kom Emil Thyre, der var kommet fra Aarhus til kampstart.

»Derefter kom udeholdet bedre med, og det var en meget tæt og intens første halvleg, hvor udeholdets stopper Jeppe Pedersen ramte overliggeren på hovedstød. Desværre måtte vores reservekeeper Nikolai Hansen udgå med en skade efter en god halv times spil, og på mål kom en småskadet Casper Moltke,« fortæller Jesper Møgelvang.

»Vi sad på spillet, og Nørager B spillede på omstillinger, og på en lang fremlægning endte Mathias Fisker alene med Lennart Pedersen, som satte en hård tackling ind på kanten af feltet. Han ramte først bolden og dernæst Mathias Fisker, og dette takserede dommeren til et frispark samt en advarsel - hårdt dømt i denne situation.«

Vivild IF har nu i to kampe brokket sig over kendelser i vores indbyrdes opgør. De to straffespark i den første kamp blev dømt korrekt. Vi har dem på video og de er helt klare og ikke til diskussion. I søndagens kamp blev Mathias Fisker fældet lige inde i feltet og der blev korrekt dømt gul og straffe

Nørager træner Jeppe D. Friis

Træt af Vivilds brok

Ifølge Jesper Møgelvang lykkedes det dog den ene linjedommer at overbevise dommeren om, at forseelsen blev begået i det kriminelle felt.

”Dermed fik udeholdet foræret et straffespark, som Mathias Fisker selv omsatte til 1-0. Vi kan dog se på videooptagelsen af kampen, at ’frisparket’ blev begået mere end en meter uden for feltet,« hævder Jesper Møgelvang.

Den udlægning er Nørager B’s cheftræner Jeppe Friis ikke enig i. Han er træt af, at dommerafgørelser i kampene mellem Nørager B og Vivild IF skal drages i tvivl af Vivild IF’s cheftræner. Nørager B vandt den første kamp mellem de to hold med 2-0 på to mål på straffespark.

»Vivild IF har nu i to kampe brokket sig over kendelser i vores indbyrdes opgør. De to straffespark i den første kamp blev dømt korrekt. Vi har dem på video og de er helt klare og ikke til diskussion. I søndagens kamp blev Mathias Fisker fældet lige inde i feltet og der blev korrekt dømt gul og straffe,« siger Jeppe Friis.

Ingen luft i ballonen

»Kort før pausen udnyttede Nørager B deres overtal til at bringe sig i front med 2-0, da Rasmus Jensen udnyttede endnu en omstilling til at score på Lasse Katholms oplæg. Dermed kunne vi gå slukørede til pause, men vi forsøgte dog at gejle hinanden op til, at vi nok skulle kunne vende kampen i anden halvleg. I første halvdel af anden halvleg sad vi også på spillet,« siger Jesper Møgelvang. Efter 71 minutter gik Lennart Pedersen igen hårdt til en Nørager B spiller, og det udløste hans anden advarsel.

»Denne gang modstod vi de ti minutters undertal, og Peter L. Møller kom på banen i et sidste forsøg på at vende kampen. Det lykkedes dog ikke, da luften var gået af ballonen på grund af den megen modgang, og mod kampens slutning gjorde Rasmus Jensen det til 3-0 på oplæg fra Rasmus Krause Mouridsen,« slutter Jesper Møgelvang.

Efter nederlaget ligger Vivild IF på 3. pladsen og skal mandag møde rækkens nr. 2 Skødstrup SF på Studstrup Idrætsanlæg.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.