Ingen kamp er slut, før den fede dame har været inde at synge

Anfører Niklas Mathiesen scorede og gik kort efter ud med fiberskade, da Vivild IF slog bundproppen DGL 2000, Aarhus med 2-0, og dermed gødede jorbunden til en hyperspændende sidste spillerunde, hvor en playoff-kamp absolut er en mulighed

Artiklens øverste billede
Anfører Niklas Mathiesen scorede til 1-0, da Vivild IF vandt med 2-0 over DGL 2000, Aarhus. Kort tid efter måtte han udgå med en fibersprængning i låret. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild

Tirsdag aften var Vivild IF en tur i Tilst for at møde rækkens absolutte bundhold DGL 2000, og holdetgjorde sin pligt ved at vinde med 2-0 efter 1-0 ved pausen. Anfører Niklas Mathiesen scorede før pausen, og DGL 2000, Aarhus hjalp sejren i hus med et selvmål i 2. halvleg.

»Det var vores tredje tur til Aarhus på blot otte dage. Heldigvis har vi rejst os efter blamagen på hjemmebane mod Nørager BK (Vivild IF tabte lokalopgøret med 3-0, red.) med hele syv point i de tre kampe. Det gør, at vi ånder puljens to førerhold i nakken før weekendens sidste og afgørende spillerunde,« siger Vivild IF’s cheftræner Jesper Møgelvang.

Vivild IF stillede igen op uden en række skadede spillere, men til gengæld havde holdt Christian Rygaard tilbage i målet, og det blev til et clean sheet for ham.

»Vi kom fint fra start i kampen, og vi satte os tungt på spillet mod hjemmeholdet, der for længst er rykket ned, og som er i store vanskeligheder,« fortæller Jesper Møgelvang.

Anders Peder ’AP’ Byskov indledte kampen med et brag af et langskud, men hjemmeholdets glimrende keeper Steffen Sinding reddede forsøget helt oppe i målets ene hjørne med en klasseredning. Fem minutter senere forsøgte gæsterne dog igen, og denne gang gik det bedre, da Niklas Mathiesen forsøgte sig med et skud langt ude fra. Det lykkedes ham at fange keeperen på den forkerte fod, og han bragte Vivild IF foran med 1-0 med en flot scoring. Hjemmeholdet kom lidt bedre med, men de kom ikke tættere på en scoring end et forsøg på stolpen.

»Kort før pausen måtte vi desværre tage Niklas Mathiesen ud med en fibersprængning i det ene lår, og han kunne så sætte sig ud til Sebastian Stær, der sad derude i forvejen med en overbelastet lyske. På banen kom Emil Thyre, og han gjorde det i vanlig stil rigtigt fint,« fortæller Jesper Møgelvang.


Purung sæsondebutant

»Vi indledte 2. halvleg med at presse hjemmeholdet helt i bund, og specielt Peter L. Møller var i hopla i tirsdagens kamp. Det lykkedes os at bringe os foran med 2-0, da Emil Mortensen strøg til baglinjen, og han centrede på tværs således, at en af hjemmeholdets spillere lavede selvmål med sin hofte,« siger Jesper Møgelvang.

Derefter gik der lidt stilstand i kampen bortset fra, at evigt fightende Mathias Severinsen faldt og slog sin skulder af led – og dermed endnu en skadet spiller på den i forvejen lange skadesliste. Mathias Severinsen fuldførte dog, og et kvarter før tid bragte Vivild IF purunge Julius med det forpligtende efternavn Glinvad på banen til sæsondebut til fordel for Emil Mortensen.

»Kort før tid blev hjemmeholdet ramt af en advarsel i en ellers fair spillet kamp, og således ebbede kampen ud, uden at vi kom i vanskeligheder. Igen fightede alle mand forbilledligt, men vi ramte ikke vores vanlige spillemæssige niveau, men de tre point vil altid komme i første række,« siger Jesper Møgelvang.


Ryggen mod muren

»Vi kæmper nu med at finde fjorten våbenføre mænd efter træning torsdag aften til lørdagens afsluttende og afgørende spillerunde, hvor VRI’s andethold venter på hjemmebane. VRI slog vi på udebane med 2-1, men de spiller med ryggen mod muren på lørdag for at undgå en overraskende nedrykning.«

Alle fire kampe i den afsluttende runde spilles lørdag kl. 13.30. Topholdet Nørager B tager imod netop DGL 2000, Aarhus og kan med en sejr sikre direkte oprykning til Serie 1. Rækkens nr. 2 Skødstrup SF tager på Studstrup Idrætsanlæg imod NB 93, Aarhus. Og Vivild IF lurer med en sejr over VRI på om et af de to tophold snubler og mister point i kampen for at få en playoff kamp om oprykning. I Aarhus er der lokalopgør mellem Fuglebakken KFUM og Aarhus Fremad.

Først når den fede dame har været inde at synge, er en fodboldkamp afgjort. Vivilds håb hænger i en tynd tråd, men den er revet over endnu.

Der er således spænding i både top og bund og rækken, hvor kun DGL 2000, Aarhus for længst er dømt til nedrykning. Alle andre hold har noget at spille for omkring enten op- eller nedrykning.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.