Spændende sidste runde neglebidende for mange lokale klubber

Artiklens øverste billede
Syddjurs borgmester Michael Stegger Jensen (S) (i sort) har en fortid som både spiller og træner i IF Midtdjurs. Han må nu se sin hjerteklub blive kastet ud i en playoffkamp i næste uge i håb om at sikre endnu en sæson i Serie 3. Foto: Arkivfoto

Sidste spillerunde i seriefodbolden er altid spændende for mange lokale fodboldklubber.

Nutildags fordi turneringsformen med playoffkampene gør de afsluttende opgør mere neglebidende end tidligere.

Ifølge DBU Jyllands turneringsplanlæggere er kun 28 hold klar til playoff før sidste runde.

For at finde frem til, hvilke hold der kvalificerer sig til playoffkampene i uge 25, skal holdene på placeringerne 2, 6 og 7 i hver pulje kendes endeligt.

Det gør de, når fløjten har lydt for sidste gang på søndag.

Et enkelt hold fra 6. pladsen slipper helt for playoff om nedrykning, mens det bedste hold på 7. pladsen skifter en direkte nedrykning ud med en ekstra chance i form af en playoffkamp.

At det er sådan, skyldes antallet af jyske hold, der rykker ned fra Danmarksserien til Jyllandsserien. Det påvirker hele systemet resten af vejen ned ad i rækkerne.

186 hold i spil

»Derfor er der reelt 186 hold (brutto) i spil til playoffpladser, og kun 28 hold - eller ca. 15 procent - er endeligt kendt her tre dage før sidste spillerunde. Når sorteringen af 6. og 7. pladser er foretaget, er der i alt 141 hold (netto), der skal spille playoffkampe om oprykning eller overlevelse,« oplyser DBU Jylland på sin hjemmeside.

Fra Jyllandsserien 1 og ned til Serie 4 er det puljens 2’er, der skal dyste i playoffkampe om oprykning, mens nummer 6 og enkelte 7’ere i Jyllandsserien 1 til og med Serie 3 skal krydse klinger mod 2’ere fra Serie 4.

Lokalt er det en kendsgerning, at Hornslet som 2’er i Serie 3 skal ud playoffspil om oprykning til Serie 2. Det talentfulde Hornslet mandskab rykkede for få sæsoner siden ned i Serie 4 efter playoffspil, men vendte hurtigt tilbage til Serie 3 og kan nu tage et skridt videre til Serie 2.

IF Midtdjurs i Serie 3 slutter som 6’er i sin pulje, og det betyder playoffspil mod en to’er fra Serie 4. Vinderen spiller i Serie 3 efter sommerferien, taberen i Serie 4.

For et år siden var IF Midtdjurs i playoffspil om oprykning til Serie 2, men tabte den afgørende kamp til HOG Hinnerup og måtte blive i Serie 3.

Lokale hold i spil

Følgende bliver afklaret i weekenden med de forbehold, der er nævnt tidligere i artiklen:

 • I Jyllandsserien 1 kan FC Djursland med en sejr hjemme på HSM Arena søndag mod Aalborg Chang sikre sig førstepladsen og dermed oprykning til Danmarksserien.
 • I Jyllandsserien 2 har TRIF sikret sin forbliven efter en flot slutspurt. Fredagens udekamp mod Vorup FB, der allerede har sikret sig oprykning, er derfor uden betydning.
 • I Serie 1 kan Kolind-Perstrup med sejr fredag aften ude mod Aarhus Black Vipers være sikker definitivt på playoffspil om nedrykning til Serie 2. Uafgjort er måske ikke nok, hvis rækkens nummer 7, IFSK, vinder over bundholdet HOG Hinnerup, så står Kolind-Perstrup pointmæssigt lige med IFSK og så er sidstnævnte bedst i indbyrdes kampe.
 • I Serie 2 er Nørager sikker på oprykning til Serie 1 med en sejr over bundholdet DGL 2000, Aarhus i sidste runde hjemme. Vivild på tredjepladsen kan håbe på playoff om oprykning til Serie 1, men det kræver en sejr over VRI, og at Skødstrup på andenpladsen spiller mindst uafgjort mod NB 93 Aarhus.
 • I en anden Serie 2 række kan Auning med en sejr over bundholdet Viborg FF definitivt sikre endnu en sæson i Serie 2. Et nederlag kan betyde, at AH 2012 med en sejr går forbi Auning, og det betyder playoff for Dennis Holdgaards mandskab.
 • I Serie 3 kan Aastrup/Hammelev med en sejr ude over Østdjurs 91 lørdag sikre sig oprykning til Serie 2. Uafgjort vil sikre Aastrup/Hammelev minimum playoffspil om oprykning til Serie 2.
 • IF Midtdjurs i samme pulje er allerede nævnt. Holdet skal spille playoff mod en to’er fra Serie 4 om at forblive i Serie 3.
 • Hornslet i den anden Serie 3 række er allerede nævnt som sikre på playoffspil om oprykning til Serie 2.
 • I Serie 4 mødes Grenaa og Kristrup på HSM Arena fredag aften. Her er der et større puslespil, der skal gå op, som også involverer rækkens nuværende duks, AC Norddjurs, der allerede har spillet færdig.
  AC Norddjurs har pt. 24 point, Grenaa det samme, mens Kristrup har 23 point.
  1. Vinder Grenaa er sagen klar, så rykker klubben tilbage i Serie 3, mens AC Norddjurs skal spille playoff og Kristrup forbliver i Serie 4.
  2. Vinder Kristrup, rykker ’de røde’ fra Randersforstaden op i Serie 3, mens AC Norddjurs skal spille playoff, og Grenaa forbliver i Serie 4.
  3. Spiller Grenaa og Kristrup uafgjort, rykker førstnævnte direkte op, mens Kristrup kommer i playoff, og AC Norddjurs forbliver i Serie 4.

Playoffspillet afvikles i uge 25.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.