Jesper Friis Jensen er nu chefen på kommandobroen i KPI

Ny cheftræner hentet i egne rækker og et begyndende generationsskifte betyder, at nedrykkede Kolind-Perstrup vil bruge sæsonen til at stabilisere førsteholdet i Serie 2.

Artiklens øverste billede
Der er udskiftet en del i truppen siden dette foto af KPIs bedste fodbold blev taget for nogle år siden i forbindelse med en oprykning til Serie 1. Et begyndende generationsskifte er i fuld gang og vil blive forstærket i dette efterår. Arkivfoto

Kolind-Perstrup (KPI) måtte lide den tort at rykke ud af Serie 1 før sommerferien.

Tillige meddelte den spillende cheftræner Mikkel Møller Damgaard Jensen, Ryomgård, at han grundet arbejde og familieforøgelse ville skrue ned for blusset og sikkert kun være perifert til rådighed som spiller i efteråret.

Hans medtræner, klubmanden Jesper Friis Jensen, har i stedet taget over solo, og den forhenværende førsteholdsspiller har benyttet tiden siden sidste turneringskamp i juni til at reflektere over sin nye rolle som The Boss.

Som spiller var Jesper Friis Jensen kendt som en hårdtarbejdende midtbanespiller, taktisk og teknisk stærk og en felt-til-felt spiller, der samtidig var leverandør af en pæn målkvote.

Han, der senere udviklede sig til en kompetent midterangriber og target player i de orange farver, som var god til at spille med ryggen til modstandernes mål, puttede heller ikke med ordene.

Altid ærlige Jesper Friis Jensen var ikke bange for at sige sin mening og give udtryk for, hvad han mente om med- og modspillere, træning og kampe.

Desuden var han bannerfører for lir og en god tredje halvleg i omklædningsrummet.

Gaber over meget

Nu er det så i en anden rolle, at en modnet Jesper Friis Jensen skal vise sit værd, og det er han parat til.

»Jeg har fået tænkt tingene igennem og har en plan for, hvordan jeg vil gøre det på min måde,« siger Jesper Friis Jensen.

Han står alene med ansvaret for træningen af første- og andetholdet i henholdsvis Serie 2 og Serie 5.

»Jeg træner og stiller begge hold, og så hjælper Tony Hansen med målmandstræningen om torsdagen og Per Møller Laursen står for andetholdet i kampene.«

Jesper Friis Jensen sidder også i fodboldbestyrelsen og er klar over, at det bliver et arbejdsmæssigt hedt efterår.

»Jeg gaber over meget, det indrømmer jeg, men det er også sjovt at beskæftige sig med, selvom opstarten her efter sommerferien som altid har været hård, fordi folk har været på ferie og til festival, så vi har måttet aflyse et par træninger.«

Vi startede så småt i foråret med at køre unge spillere ind på førsteholdet, og den proces fortsætter vi med, men vi skal også være realistiske.

Jesper Friis Jensen, cheftræner i KPI

Farvel til lille Holm

I sommerferien har KPI mistet sit angrebses Martin Holm Hansen, der prøver lykken på Danmarksserieniveau hos FC Djursland.

»Martin har været helt fair og orienteret mig om, at han gerne ville prøve at spille på et højere niveau. Held og lykke til ham, og han er selvfølgelig altid velkommen i KPI på et andet tidspunkt,« siger Jesper Friis Jensen.

Det er naturligvis en svækkelse at miste sin mest målfarlige spiller, men cheftræneren er fortrøstningsfuld alligevel.

»Min gamle medtræner Mikkel Møller Damgaard Jensen regner jeg heller ikke så meget med, men ellers skulle resten været klar, og vi har også fået tilgang af Frederik Assenholm Andersen fra IF Midtdjurs. Han bor i Aarhus og er tæt på vores unge Nicolai Christensen, så jeg regner med begge. Frederik har været skadet (brækket ben, red.) i et stykke tid, og jeg kender ham ikke så godt, men jeg har hørt, at han er en fin tekniker, så forhåbentlig vil han træne.«

Veteraner som Kasper Holm Hansen, Mikkel Fanø og målmand Andre Tonnesen har meddelt, at de maks. træner en gang om ugen. Deres hverdag hedder nu arbejde og familie, så prioriteringerne er nogle andre end i de unge år.

»Vi startede så småt i foråret med at køre dygtige, unge spillere ind på førsteholdet, og den proces fortsætter vi med, men vi skal også være realistiske,« erkender cheftræneren.

Han nævner kantspilleren Jakob Møller Laursen og den centrale midtbanespiller Andreas Hald Thomsen som to spillere, der shinede i flere kampe i foråret.

Også spillere som den purunge Alexander Thomsen på blot 16 år og 19 årige Emil Ørsted Nielsen vurderer Friis Jensen til at være ’stjerner i svøb’. En anden ung, der også har været med på førsteholdet, er Kristian Lænø.

»Til at støtte dem har vi de lidt ældre Jakob Degn Larsen og Andreas Buus Nielsen, som er to altafgørende spillere i vores startopstilling,« roser cheftræner Friis Jensen, der også glæder sig over, at superveteranen Kasper Hardahl Therkildsen, 37 til oktober, træner med. Farten er taget lidt af ham sammenlignet med for ti år siden, hvor han var hurtigere end sin egen skygge, men teknikken, driblingerne og det korte aftræk, når der skal afsluttes, har finurlige Therkildsen fortsat intakt.

»Vi er vel 30-35 spillere til to hold, og når vi er kørende optimalt, har vi 22-24 mand til træning. Det antal skal vi helst op på hurtigst muligt.«

Jesper Friis Jensen har også har en tilkaldeliste på små 20 spillere, så der bliver ingen problemer med at stille to hold.

Anden kultur

Cheftræneren skal leve med, at kulturen og prioriteringerne blandt unge i dag er anderledes sammenlignet med hans egen ungdomstid.

»Vi var jo dedikeret til fodbolden, trænede to gange om ugen og prioriterede hver eneste kamp plus, at vi godt nok tog til festival i Skanderborg, men så kørte hjem, hvis der var arrangeret en træningskamp.«

Sådan tænker hovedparten af de unge ikke i dag.

»Fester, arrangementer og kærester prioriteres ofte højere end fodbold i dag, og det har jeg måttet acceptere, selvom det er svært,« griner Jesper Friis Jensen.

Vi var jo dedikeret til fodbolden, trænede to gange om ugen og prioriterede hver eneste kamp plus, at vi nok tog til festival i Skanderborg, men så kørte hjem, hvis der var arrangeret en træningskamp.

Jesper Friis Jensen, cheftræner i KPI

Stabilisering

Kolind-Perstrup har flere andre klubber som favorit til en hurtig oprykning til Serie 1, men den køber den nye cheftræner ikke.

»Mit mål er, at vi får stabiliseret os på en position i den bedste halvdel af Serie 2 ved at vinde de rigtige kampe. Vi kommer til at bruge de første opgør til at spille os i form.«

Her møder KPI lørdag eftermiddag på Kolind Park Auning, der trænes af den tidligere cheftræner i KPI, Dennis Holdgaard.

Herefter følger nyoprykkede Aastrup-Hammelev.

»Det er to svære kampe, fordi vi ikke helt ved, hvor vi står, men det er også to hold, som vi helst skal holde under os i stillingen, så der skal gerne to sejre i hus, men de kommer bestemt ikke af sig selv.«

Jesper Friis Jensen fik først et overblik over holdopstillingen ved torsdagstræningen.

Han holder kortene tæt ind til kroppen, men vil godt afsløre, at unge Alexander Thomsen er med i truppen og måske i startopstillingen.

Også, at han vil lade spilsystemet 4:3:3 være udgangspunktet for positioneringen af spillerne på banen.

»Vi har flere spillere, der kan agere hurtige kanter, bl.a. Jakob Møller Laursen og Kasper Hardahl Therkildsen plus et par andre, og vi har centrale midtbanespillere, som fylder noget og er gode begge veje. Jeg vil på forhånd ikke røbe for meget, for de andre holds trænere og spillere læser jo også med,« lyder det fra en ægte klubmand, der er ældre bror til den tidligere superligamålmand Peter Friis Jensen, nu direktør i FC Thisted.

De to brødre sparkede første gang til en bold i hjembyen Pederstrup.

Opgøret i Serie 2 lørdag mellem KPI og Auning på Kolind Park fløjtes op klokken 16.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.