Nørre Djurs HK lukkede og slukkede lokalopgør i rakettempo - før alle tilskuere var kommet på plads

Onsdagens lokalopgør i Toubrohallen mellem Trustrup-Ålsrode og Nørre Djurs HK blev aldrig en kioskbasker set fra tilskuerpladserne. Dertil havde gæsterne for mange strenge at spille på og meget mere fart end hjemmeholdet.

Artiklens øverste billede
Nørre Djurs HKs Simon Østergaard var skadet det meste af sidste sæson, men den elegante fløjspiller arbejder hårdt på at komme tilbage i tidligere tiders storform. I baggrunden den ene halvdel af dommerduoen, Michael Mikkelsen. Alle fotos: Lars Norman Thomsen

De pænt mange tilskuere, der fyldte Toubrohallen onsdag aften til lokalopgøret i 3. division for Herrer mellem hjemmeholdet Trustrup-Ålsrode og gæsterne Nørre Djurs HK, fik aldrig lejlighed til at komme op og ringe.


Hjemmeholdets Mikkel Kjeldsen voldte af og til Nørre Djurs HK problemer med sin uortodokse spillestil og sine kattesmidige bevægelser.

Dertil var kampen for uspændende rent resultatmæssigt.

Gæsterne vandt med de sikre cifre 33-23 (19-11).

Opgøret punkterede reelt i løbet af de første ti minutter, hvor Nørre Djurs HK simpelthen løb hjemmeholdet ned og hamrede boldene i kassen bag en godt kæmpende, men til tider vingeskudt Kristoffer Petersen i hjemmeholdets mål.

På taktikmødet havde Trustrup-Ålsrodes træner, Carsten Vikkelsø Jensen, ellers indprentet overfor sine spillere, at hver gang de sløsede i angrebsfasen ville det lynhurtige artilleri af hurtigløbere hos gæsterne straffe det prompte.

Det var lige det, der skete. Hjemmeholdet uden en skadet spilstyrer og temposætter Jannek de Place (måtte opgive med en fiberskade under opvarmningen) havde svært ved at finde mål og retning i de første ti minutter.

I en håndevending havde Nørre Djurs HK bragt sig foran 11-3 anført af fartspillere som Henrik Storm Pedersen, Simon Østergaard og Henrik Pedersen m.fl.

Førstnævnte veteran med en fortid på førsteholdet træner fortsat med på vågeblus og er udset til en rolle på andetholdet i denne sæson.

Træner undrer sig

Den sikre føring satte Nørre Djurs HK aldrig over styr. Hjemmeholdet anført af den uortodokse og velspillende Mikkel Kjeldsen kom bedre med i opgøret, som første halvleg skred frem, men true gæsterne magtede Trustrup-Ålsrode ikke.

Nørre Djurs HK stillede også op i en stærk formation anført af stregspilleren og forsvarskrumtappen Mikkel Milling, der spillede med på førsteholdet i weekendens hjemmekamp mod Nøvling.


Hjemmeholdets træner Carsten Vikkelsø Jensen erkendte, at de første ti minutter var afgørende for resultatet. Han havde ellers tudet sine spillere ørerne fulde om, at de skulle undgå dumme fejl i angrebsfasen, men det formåede spillerne ikke, fordi de tydeligvis blev overrasket over gæsternes tempo.

I øvrigt helt efter bogen og håndboldens op- og nedrykningsregler for brug af spillere på tværs af holdene, som er nogle helt andre end i fodboldens regi.

»Nørre Djurs HK har intet gjort forkert, men i min verden er der noget forkert i, at man udnytter reglerne på denne måde. Jeg har svært ved at forstå, hvorfor man tager en førsteholdsspiller, der vel var starter på det bedste hold i weekenden, med på andetholdet. Det er lovligt, men det er at strække reglerne helt ud, som vi også ser det andre steder i vores samfund, hvis du spørger mig,« lød det kritisk fra hjemmeholdets træner, Carsten Vikkelsø Jensen, efter kampen.

Han erkendte nederlaget, men indrømmede, at han heller ikke havde sat kryds ud for kampen, som en, hvor hans mandskab skulle have point.

»Hovedparten af deres træner tre gange om ugen, mens vi endnu ikke er kommet op på to træningspas, fordi vi har midtugekampe. Det gør selvfølgelig en forskel, og så hjalp det os heller ikke, at vi ikke kunne bruge Jannek de Place overhovedet ligesom Emil Amnéus Kirkemann heller ikke var klar til at spille, også grundet en fiberskade.«

Rødt kort til Secher

Den mest ophidsende situation før pausen opstod, da Nørre Djurs HKs Rasmus Secher Eldrup fyrede et straffekast i hovedet på hjemmeholdets målmand Kristoffer Petersen.

Denne gik pladask i brædderne, og efter en kort konference dommerparret Svenne Sørensen og Michael Mikkelsen imellem trak duoen det røde kort op foran næsen på talentfulde Rasmus Secher Eldrup.

Dommerparret forklarede efter kampen, at de gjorde det, fordi de vurderede, at Rasmus Secher Eldrup bevidst skød efter Kristoffer Petersens hoved.

Den formastelige forlod stille og roligt halgulvet og satte sig ud på tilskuerrækkerne efter at have rakt hånden ud til undskyldning til hjemmeholdets målmand, som denne fluks tog imod.

De to er tidligere klubkammerater.

Langlemmede Kasper Schmidt Jørgensen gav flere prøver på sit talent som afslutter fra højre fløj. Talentet er der, men vægten skal øges betragteligt, hvis det skal blive til mere end 3. division for denne altædende elsker af fodbold og håndbold med et glimt i øjet.

Cruisede den hjem

Efter pausen kom hjemmeholdet bedre med i opgøret og fik barberet noget af målforskellen af, men det afgørende gennembrud udeblev, fordi Nørre Djurs HK bare strammede skruen, når det var nødvendigt.

Gæsternes træner Jeppe Kusk, der var sekunderet af Klaus Allermann, manden som for nogle år siden kickstartede herrehåndbolden i Trustrup-Ålsrode, på bænken, spillede undervejs alle sine kort ud og fik roteret løbende på de fleste positioner.

Talentet Kasper Schmidt Jørgensen udmærkede sig i flere omgange ved en række spektakulære mål fra højrefløjen, hvor han og Simon Østergaard kørte parløb.

Ungersvenden, som i fodboldkredse lyder kælenavnet ’King Kasper’, har vokset sig høj som et hus, men han mangler dog fortsat kilo på kroppen til at blive potentiel førsteholdsspiller.

Nørre Djurs HK fik flyttet bolden hurtigt, og det gav de nødvendige muligheder for indspil til stregen, gennembrud fra backs og afslutninger fra fløjen.

Det gav udfoldelsesmuligheder for unge Victor N. Saarup, der er en del af det kuld unge talenter, som førsteholdstræner Jesper Johnsen har bragt med til Glesborg fra sin tid som eliteungdomstræner i Bjerringbro-Silkeborg.

Hjemmeholdet var meget afhængig af individuelle præstationer fra Mikkel Kjeldsen på positionen som venstre back og indspil til Rasmus Dalsgaard Lund på stregen. Sidstnævnte var fast mand på Nørre Djurs HKs 2. divisionshold i sidste sæson, og han er fortsat en snu rad til at positionere sig, meget svær at komme rundt om og noget nær umulig at holde, når han har tag i kuglen.

Men der var ganske enkelt tempoet, intensiteten og træningstilstanden til forskel denne aften i Toubrohallen, og derfor lettede taget aldrig, fordi tilskuerne ikke fandt grund til at rejse sig op på stolene.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.