Indefodboldstævne med stolte traditioner tilbage i Kolind+

En ny generation af KPI'ere har taget over som arrangører af det efterhånden 37 år gamle indefodboldstævne i Kolind+, som Corona forhindrede gennemført i både 2021 og 2022.

Artiklens øverste billede
En ny generation af KPI'ere har overtaget ansvaret for det traditionsrige indefodboldstævne i weekenderne, der omkranser skolernes vinterferie. Fra v: Thomas Zacher Sørensen, Jesper Friis Jensen, Lasse Fogh Sørensen og Lars Henrik Hvidtfeldt. Foto: KPI Fodbold

Det var i sin tid daværende halinspektør Egon ’Hal-Egon’ Pedersen og den mangeårige lærer, fodboldtræner og sportsreporter ved Aarhus Stiftstidende, Leo Jacobsen, der startede det hæderkronede indefodboldstævne i Kolind Hallen og var spilfordelere i en lang-lang årrække med støtte fra en hær af frivillige - forældre, trænere, ledere og seniorer - med rod i Kolind-Perstrup Fodbold til at give en hånd med under stævnet lige fra det at passe dommerbordet til at agere dommere og til at sidde ved indgangen og til at udfylde diplomerne til alle hold med navnene på hver enkelt spiller.

Egon Pedersen startede som halinspektør i Kolind Hallen i 1981 og overtog også ansvaret i Midtdjurshallen fra 2001 og en periode frem. Egon Pedersen var i alle sine arbejdsår et samlingspunkt i det lokale idrætsliv. 

Uhyre vellidt af alle, store som små, og altid parat med råd og dåd, hvis det var nødvendigt. 

Han fulgte levende med i de lokale holds resultater, og han betonede altid, hvor meget idrættens sociale side betød for børn og unges dannelse. 

Vi har allerede fået tilmeldinger fra både Århus, Randers og sågar Aalborg området

Jesper Friis Jensen

Leo Jacobsen var i utallige år en yderst populær fodboldtræner i Kolind-Perstrup for stort set alt, hvad der kunne krybe og gå af ungdomsspillere. Hans netværk var så omfattende, at manglede der lige et par hold til at fylde indestævnets programflade ud, så vidste ’skolelæreren’, hvem han kunne ringe til, og når der blev ringet, nænnede ingen fodboldtræner at takke nej. Leo Jacobsens overtalelsesevner var legendariske. 

Senere blev den mangeårige KPI-leder, nu fodboldformand Jørgen Antonsen, koordinator for Sportigan Kolind Cup, og han var også med i så mange år, at han nærmest kunne drejebogen for Sportigan Kolind Cup i søvne. 

I velmagtsdagene samlede stævnet nær de 1.000 deltagere af begge køn på omkring 180 hold fra hele Østjylland og omfattede hold med både børn og ungdom, seniorer og Old Boys.

I den lille Kolind Hallen var stemningen altid sjov og fortættet. Folk stod som sild i den berømte tønde, når der var flest på lægterne.

Senere blev forholdene bedre og større, da Kolind+ var blevet en realitet.


Der har ikke været afholdt indefodboldstævne i Kolind+ de seneste to år grundet pandemien, men nu er der comeback i 2023. Foto: Lars Norman Thomsen

Ny generation kickstarter

Efter to år, hvor Pandemien har afskåret KPI fra at afholde indestævnet, har en ny generation af inkarnerede KPI’ere taget over. 

Kvartetten bestående af Thomas Zacher Sørensen, Jesper Friis Jensen, Lasse Fogh Sørensen og Lars Henrik Hvidtfeldt er alle selv et barn af indefodboldstævnet. 

De tre første står der KPI i panden på. De er vokset op i KPI Fodbold, hvor de har trådt deres barnesko og senere engageret sig som både trænere og ledere. Thomas Zacher Sørensen, Jesper Friis Jensen og Lasse Fogh Sørensen har alle gået i Leo Jacobsens skole.

Altmuligmanden Lars Henrik Hvidtfeldt, der er et multitalent, når det gælder om at arrangere og engagere, er kommet til senere, men har i nogle år nu med stor succes som træner formået at samle en stor gruppe fodbolddrenge i KPI og givet dem både sportslige og sociale oplevelser.

Det hele får et pift

2023 udgaven har fået overskriften ’Kolind Fodbold Cup 2023’. Tidligere har den heddet bl.a. Pondus Cup, Danske Bank Cup, Sportigan Cup m.m. - alt efter, hvem der leverede hovedsponsoratet.

’Kolind Fodbold Cup 2023’ er et breddestævne for både pige og drengehold på BC-niveau, samt dame- og herresenior, OB+40 og OB+50.

Sideløbende med fodboldspillet på banen krydres stævnet med musik og lys i forbindelse med præmieoverrækkelsen.

»Der er medaljer til alle spillere på ungdomsholdene. Derudover er der pokaler til de tre bedste hold i hver årgang,« lover Jesper Friis Jensen, som i den forgangne sæson var cheftræner for KPIs bedste herreseniorer, men nu bruger krudtet på bestyrelsesarbejdet.

For også at give seniorrækkerne et pift er der investeret lidt yderligere i præmiepuljen til de ældste årgange.

»Vi ved, at indendørs fodbold ikke er det samme, som da vi selv var unge qua de mange kunstgræsbaner og vinterturneringer som ser dagens lys, men vi går all in på vores stævne i Kolind og investerer stort på flere områder, blandt andet i et stort legeland i vores multisal, fyldigt sortiment i vores kiosk i hallen og gratis frugt under hele stævnet,« siger Jesper Friis Jensen.

Han håber på stor lokal opbakning fra naboklubberne ligesom fra klubberne ude omkring i det meste af Jylland.

»Vi har allerede fået tilmeldinger fra både Århus, Randers og sågar Aalborg området,« fortæller Jesper Friis Jensen.

Læs mere om stævnet på https://www.dgi.dk/fodbold/arrangementer/202306404005

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.