Ungdommen løb med palmerne i intensivt finaleræs

Altid en fornøjelse at bivåne de afsluttende kampe i klubrækken ved Brix Cup, hvor der bliver givet og taget af et godt hjerte, kommenteret dommerkendelser og spillet for at vinde. Et levende publikum applauderer højlydt, skåler med hinanden og følger ukueligt med fra lægterne.

Artiklens øverste billede
Vinder af Klubrækken, BJ Bilsyn (fra v.): Emil ’Pylle' Pedersen, Jan Ankerstjerne, Rasmus Krause Mouridsen, Jonas Friis, Emil Bang Jensen og Jesper Brandt-Skipper. Alle fotos: Lars Norman Thomsen

Ungdommen sejrede i Klubrækken ved Brix Cup 2022.

Fire hold kvalificerede sig til semifinalerne: BJ Bilsyn, Brix Vinduespolering, Mitech og og Gammel Estrup Gartneri.

Det var ungersvendene mod de rutinerede.

BJ Bilsyn og Gammel Estrup Gartneri var fyldt med ungdommens kådhed.

Brix Vinduespolering og Mitech de rutinerede bevægelsesøkonomer.

I den første semifinale var Brix Vinduespolering med bl.a. Jeppe Friis og den tidligere landsholdsspiller Chris Sørensen bedst indstillet, og kørte en sikker sejr i hus. Gammel Estrup Gartneris stjerne, unge William Loft, havde i de indledende kampe givet flere prøver på sit uomtvistelige talent, men i finalerunden blegnede han en smule og lod sig frustrere over dommerkendelser, tynde afslutninger m.m.

I den anden semifinale var det de unge på 20 fra Nørager, BJ Bilsyn, mod de gamle på godt 30, Mitech, fra samme by, der mødtes. 

De unge lod sig ikke kyse mod Kasper Fisker, tvillingerne Michael og Lasse Jensen, Kristoffer ’Bubber’ Frandsen, og brødrene Kasper og Daniel Sortkjær.

Tværtimod leverede ungdommen en moden præstation, og den fulgte de op på i finalen mod Brix Vinduespolering ved atter at holde hovederne kolde, da kampen skulle afgøres. Afslutningerne sad i skabet fra de unges side, der under hele stævnet havde en mester i disciplinen at score, Vivilds Emil Bang Jensen.

I kampen om tredjepladsen vandt Mitech sikkert over Gammel Estrup Gartneri.

Nummer to i Klubrækken, Brix Vinduespolering (fra v.): Nicolas Bøgild (tidligere Randers FC, Vendsyssel, Skive m.fl.), Jeppe Juhl Jensen (tidligere Randers FC, FC Djursland, Fuglebakken KFUM m.fl.), Chris Sørensen (tidligere Randers FC, OB, Vejle, Vendsyssel m.fl.), Michael Byskov (tidligere Randers FC, Vendsyssel, Skive, FC Jammerbugten, Oklahoma (USA) m.fl.), Malte Kastrup (tidligere FC Djursland, AB, Fuglebakken KFUM m.fl.) og Jeppe Friis (Bjerregrav, Randers FC/Freja og Vivild. Tidligere træner i Vivild, Auning og Nørager)

Nummer tre i Klubrækken, Mitech (fra v.): Lasse Jensen, Daniel Sortkjær, Kristoffer 'Bubber' Frandsen, Kasper Sortkjær, Kasper Fisker og Michael Jensen


Nummer fire i Klubrækken, Gammel Estrup Gartneri m. bl.a. William Loft (nummer tre fra v.) og det tidligere Nørager talent Rasmus Knudsen (yderst th.), der pt. ikke spiller fodbold.


En fornøjelse

Det er altid dejligt for en fodboldfeinschmecker at overvære slutkampene i klubrækken ved Brix Cup, fordi tilgangen hos spillerne er den rigtige. De er nok kommet for at hygge sig sammen udenfor banderne, men på banen tæller kun en sejr. Ikke så meget akademisk pis og bragesnak.

Det er den kultur og ånd, der altid har drevet fodbolden i Norddjurs Vest, og den fornægter sig ikke til Brix Cup, hvor både spillere og tilskuere er i stødet.

Dommerne må stå model til meget. Heldigvis kan de klare mosten, og det kunne de også under de meget intense finaleopgør.

Magnus Rasmussen, der dømmer i Danmarksserien og er et af de åbenlyse dommertalenter på Djursland, fik sin bekomst af de rutinerede Mitech spillere: Kasper Fisker og hans fætre, Michael og Lasse Jensen, Kristoffer ’Bubber’ Frandsen samt lillebror Sortkjær, Daniel, er ikke sådan at spøge med, hvis de er uenige i en dommerkendelse. Det får ham med fløjten at vide råt for usødet. Kasper Sortkjær er som altid den rolige i selskabet, som lige beder de fire andre om at finde salontonen og dysse lidt ned, og det gør de som altid ret hurtigt, når de har raset af. Der er aldrig langt til smilet hos de efterhånden lidt ældre herrer.

Magnus Rasmussen tog protesterne med stoisk ro og trak stille og roligt sin overtrækstrøje over hovedet, før han tog en slurk vand.

Dommer Magnus Rasmussen fik undervejs klar besked om, hvad han bestod af fra ophidsede Nørager spillere, men det tog han nu ganske roligt.

Stærkt vinderhold

Vinderholdet BJ Bilsyn mødte frem med et tydeligt indendørs dna fra mange kampe i sæsonen.

BJ Bilsyn består af unge spillere fra Nørager BKs førstehold: Jonas Friis, Jan Ankerstjerne, Rasmus Krause Mouridsen og Jesper Brandt-Skipper plus Emil Bang-Jensen, førsteholdsspiller i Vivild IF og i dagens anledning, Emil ’Pylle Pedersen, Nørager dreng som sine ældre brødre, Mads og Jeppe, men fast målmand hos Randers Freja i Jyllandsserien 1. Indendørsspillet magter han glimrende, som alle, der er født i Nørager & omegn.

Emil ’Pylle Pedersen erstattede Christian Basballe, ligeledes førsteholdsspiller i Nørager BK, som normalt er en fast del af holdet, men pt. er skadet.


Unge William Loft oser af talent, og det kommer han til at folde endnu mere ud de kommende år. Stævneledelsen med Ole Hansen i spidsen kårede unge Loft til bedste spiller ved Brix Cup 2022.

Tilbage i 2023

Med 52 deltagende hold kunne de arrangerende klubber, Auning IF og Nørager BK, og de to turneringsplanlæggere Ole Hansen og Torben ’Russer’ Jensen være yderst tilfredse, selvom det længe så ud til, at Brix Cup over to dage hang i en tynd tråd.

En slutspurt i antal tilmeldinger de sidste ti dage op til deadline gjorde, at Brix Cup fik det format over sig, som fodbolden fortjener på de kanter.

Indendørsstævnet er naturligvis tilbage i 2023 i Auning Idrætscenter.


Kasper Fisker var tilbage på de gamle stier efter sin lange og flotte karriere i superligaen Han nød det tydeligvis og viste også i flere sekvenser, hvorfor han er den sidste gadespiller (positivt ment) i dansk topfodbold.Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.