Bliv en stærkere idrætsleder for en tusse på lokalt lederakademi
I samarbejde med DGI Østjylland lancerer Norddjurs og Syddjurs Kommune i forening nu et lederakademi målrettet bestyrelsesmedlemmer i idrætsforeningerne i de to kommuner.
For 25 år siden kunne du som foreningsformand finde en ungdomstræner til lilleputterne eller yngelingeholdet ved en tilfældig snak over køledisken i den lokale brugs, når du nu alligevel var ude at handle en lørdag formiddag.
Det vare såre simpelt. Sådan kunne en typisk dialog foregå mellem en formand og en potentiel træner, dengang verden endnu ikke var gået af lave.
»Vi mødes lige et kvarter før træningsstart på tirsdag, så har jeg en nøgle til boldrum og rekvisitter med til dig, og jeg følger med over på banen og præsenterer dig for gutterne.«
»Det er en aftale. Kan jeg få en en træningsdragt ved lejlighed?.«
Kræver noget mere
Nutildags kræver både et leder- og et trænerjob i lokale idrætsforeninger meget mere. Ledere hænger ikke på træerne, på samme måde som kompetente trænere heller ikke gør det.
Skal der serveres boller og kakao til nytårsappellen eller skal børnene have en fransk hotter og en sodavand?
Derfor er det velgørende, at Norddjurs og Syddjurs Kommuner nu i samarbejde med DGI Østjylland giver både nuværende og vordende ledere en kærkommen mulighed for at få en lederuddannelse.
Bestyrelsesmedlemmer i Syddjurs og Norddjurs skal på skolebænken og uddannes i strategi, forretning og innovation med særligt fokus på de forhold, der hersker i nutidens lokalområder.
Netop evnen til at agere på det strategiske og taktiske niveau er svært for mange bestyrelsesmedlemmer, der ikke i hverdagen beskæftiger sig med ledelse. Derfor bliver diskussionerne på bestyrelsesmøder for ofte holdt på det operationelle niveau:
»Skal der serveres boller og kakao til nytårsappellen eller skal børnene have en fransk hotter og en sodavand?«
»Formålet med lederakademiet er at give dig ny viden og værktøjer til at udvikle din egen forening, så den bliver endnu mere attraktiv – og dermed tiltrækker flere frivillige og flere medlemmer,« lyder det i indbydelsen fra DGI Østjylland og de to kommuner.
Lederakademiet bliver placeret i Kolind+, så det kræver ikke en længere køretur for at komme frem.
På Lederakademiet kommer man blandt andet til at diskutere og lære om:
- Motivation af frivillige
- Kommunikation og branding
- Ledelsesredskaber
- Medlemstyper
- Planlægning af foreningsåret
Koster en tusse
Lederakademiet er delt op i seks moduler over fem mødegange med start 13. marts.
Det koster kun 1.000 kr. pr. deltager. Normalprisen er 3.500 kroner, men Syddjurs Kommune leverer et tilskud på 2.500 kr.
Undervisere er Flemming Mølgaard og Kathrine Weise Dalgaard.
Sidstnævnte er ansat som foreningskonsulent i Syddjurs på en fifty-fifty aftale rent lønmæssigt mellem DGI Østjylland og Syddjurs Kommune, men førstnævnte har en lang karriere hos DGI Østjylland med masser af erfaring fra idrætslivet at spille ind med.