Nu går jagten ind på flere fodbolddommere til Djursland

Mød superligadommer Mikkel Redder samt en række lokale dommere fra Djursland, når DBU Jylland, Djursland Fodbolddommerklub og Lokalavisen i forening inviterer repræsentanter fra samtlige fodboldklubber til fyraftensmøde i Rønde Idrætscenter torsdag 23. februar.

Artiklens øverste billede
Mød den yderst talentfulde superligadommer Mikkel Redder, 29, til fyraftensmøde i Rønde Idrætscenter torsdag 23. februar. Arkivfoto

Manglen på fodbolddommere på Djursland er nu så fatal, at det får konsekvenser for klubberne.

Bedres situationen ikke meget hurtigt, kan klubberne stå i den situation, at der ikke er dommere nok til at dømme kampene i DBU Jyllands turnering i 2023.

Poul Johan Christensen, formand for Djursland Fodbolddommerklub, skar situationen ud i pap for mindre end et år siden i Lokalavisen:

»Der er akut behov for en aktiv indsats for at skaffe flere dommere i lokalområdet på Djursland. Da dommerklubben i 2012 havde 50 års jubilæum var der 82 medlemmer. Det aktuelle tal er som nævnt nu nede på 43 – hvoraf de 39 er aktive.«

Poul Johan Christensen, der i en lang-lang årrække selv har været flittig med fløjten på alle niveauer, savner forståelse hos klublederne på Djursland.

»Jeg tror desværre ikke situationens alvor er gået op for klubberne endnu. Når snakken falder på dommermanglen, ynder vi fra dommerklubben at sige: »Vi har i dommerklubben nok dommere til at drive klubben, men spørgsmålet er, om boldklubberne har nok dommere til, at de kan få dømt deres kampe.«


Daniel Bloch, talentfuld dommer fra Grenaa med tårnhøje ambitioner, fortæller om sin dommergerning ved fyraftensmødet. Pressefoto

Fyraftensmøde med Redder

Torsdag 23. februar inviterer DBU Jylland, Djursland Fodbolddommerklub og Lokalavisen repræsentanter fra samtlige fodboldklubber på Djursland til fyraftensmøde i Rønde Idrætscenter. Mødet varer fra klokken 17 skarp til 19.

Tidligere, nuværende spillere og trænere er i den grad velkomne til at kigge forbi.

På mødet orienterer repræsentanter fra DBU Jyllands dommerafdeling sort på hvidt om situationen lokalt og på landsplan. Hvordan lykkedes det at komme igennem 2022, og hvordan tegner det i den kommende sæson?

Den unge og meget talentfulde superligadommer Mikkel Redder, 29, debuterede på øverste nationale hylde i en alder af blot 24 år i 2018, og siden da har han skabt sig et navn, som en meget kompetent dommer, der er nu er vurderet moden til større internationale opgaver.

Han er den yngste dommer til dato, der har dømt i superligaen. Ligaens hidtil yngste var indtil da, Niels Høgh, der var 26 år, da han passede fløjten i en enkelt superligakamp tilbage i 2001.

Mikkel Redder, som bor i Nørresundby, fortæller til fyraftensmødet om sin tilgang til det at trække i dommertøj i en så ung alder, og om hverdagen som fuldtidsprofessionel superligadommer og nu nyslået FIFA-dommer med ret til at dømme U-slutrunder, U21-landskampe og de tidlige kvalrunder til de europæiske klubturneringer.

Han begyndte at dømme kampe i en alder af bare 15 år, og som 22-årig debuterede han som dommer i 1. division, hvor han ligeledes var den yngste dommer.

Egentlig stod der slet ikke skrevet i hans bog, at han så tidligt skulle kaste sig over dommergerningen. Han var i en ung alder en yderst talentfuld og ambitiøs målmand som var til prøvetræning i selveste Liverpool FC.

Men så fik han konstateret Cushings syndrom. Sygdommen skyldes som regel en svulst og vil ubehandlet føre til døden. Sygdommen giver en række fysiske og psykiske symptomer. De fysiske symptomer omfatter fedme, hvor fedtet (udover at sætte sig på maven) sætter sig i nakken (tyrenakke) og i ansigtet (måneansigt). 

Arme og ben bliver derimod usædvanligt tynde og svage.

Det lykkedes Mikkel Redder at komme flot tilbage, og hans historie er et lærestykke for andre som i ungdommens vår har lyst til at gå dommervejen til allerøverste niveau.

Bloch & co.

Den unge lokale dommer, Daniel Bloch, Grenaa, har allerede gang i en flot karriere og dømmer et hav af kampe.

Han kommer også til fyraftensmødet og vil tage plads i et panel med kolleger fra Djursland som hver på deres måde bidrager til, at en fodboldsæson kan afvikles på et ordentligt niveau.

Benjamin Bendixen, ung cheftræner for seniortruppen i AC Norddjurs og U15 træner i samme klub, har også taget dommerkort og vil bidrage med fløjten i det omfang det er muligt. Bendixen er kendt som en ildsjæl, der brænder for fodbolden både som klubmand, spiller, træner og nu dommer.

Ulrik Petersen, Rønde, hører til i den modne kategori af modne dommere. Han er ungdomstræner i TRIF og har ikke de samme ambitioner om at nå langt i dommerkarrieren, som unge Daniel Bloch.

På denne måde repræsenterer de to forskellige dommerprofiler, som hver på deres måde er efterspurgte.

»Netop Ulrik Petersen repræsenterer en målgruppe, som vi meget gerne vil have fat i og gjort interesseret i dommergerningen. Det kunne være fantastisk, hvis tidligere spillere, der hygger sig med old boys fodbold og måske også giver en hånd med som trænere i deres hjemklub, vil bidrage som dommere. De har en erfaring, som vi i høj grad kan bruge,« siger Poul Johan Christensen.

Samtlige Djurslandsklubbers ledelser vil i den kommende tid blive kontaktet og inviteret til fyraftensmødet, men det er vigtigt at understrege, at mødet er offentligt og henvender sig til alle, som gerne vil vide mere om uddannelsen, og hvad det indebærer at være dommer.

Som Poul Johan Christensen tidligere har udtalt til Lokalavisen:

»Hvis blot hver anden boldklub på Djursland blandt deres medlemmer kunne finde et medlem, som var interesseret i at tage en dommeruddannelse, ville det hjælpe rigtig meget. Hvis den anden halvdel af klubberne så gjorde det samme året efter, ville vi være kommet rigtig langt.«



Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.