Dartspillerne i Tirstrup åbner dørene til Dartens Dag søndag for hele Djursland

Dartsporten har aldeles fine vilkår og spillepladser med god plads i kælderen i Tirstrup Hallen. Her holder Black Bulls Dart til med sine nuværende 32 medlemmer, og der er plads til flere.

Artiklens øverste billede
Det kræver fokus og fuld koncentration at spille dart. Kasteren skal være placeret i en afstand af 2,37 meter Tul skiven. Den skal placeres på en lodret væg sådan, at bull, som er skivens centrum, er 173 centimeter over gulvet. Hver spiller har tre pile pr. runde. 501 er det mest udbredte og traditionelle dartspil - og reglerne er simple! Foto: Lars Norman Thomsen

Dart forbindes af mange med lettere berusede mandfolk med dunk på maven, som på sportsbarer og brune beværtninger kaster med dartpile efter en skive med et glas øl i hånden, mens der hujes og larmes omkring dem og fyres jokes af om kvinders fordele og bagdele.

Det er imidlertid en helt fortegnet opfattelse udelukkende at forbinde dart med øl, fisse og hornmusik.

»Dart spilles skam også af dedikerede medlemmer i seriøse dartklubber landet over, hvor det er sporten som samler, mens vi hygger os bagefter,« fastslår Rene Helmer Nielsen.

Rene Helmer Nielsen med en fodboldtrænerfortid lokalt i bl.a. Østdjurs 91, FC Djursland m.fl. fortæller passioneret om en sportsgren, som han i en lidt yngre udgave dyrkede i Aarhus, og nu er vendt tilbage til.

Han har været med til at starte dartklubben Black Bulls Dart (De Sorte Tyre), som efter et par forsøg andre steder, nu har fundet det perfekte miljø i kælderen i Tirstrup Hallen.

Her har de 32 medlemmer, flest mænd og men også enkelte kvinder, gode lokaler til at dyrke deres sport. 

Der er løbende kommet flere medlemmer til fra mange egne af Djursland, som har hørt fra andre, at der er et godt træningsmiljø i kælderen i Tirstrup Hallen, hvor også det sociale liv har gode betingelser.

Stemningen er hjertelig og afslappet. Der bliver hilst med et smil på Adresseavisens udsendte, der er imponeret over forholdene. Indrømmet.

Førsteholdet er nyoprykker til 2. division, men der er plads til alle niveauer i klubben - også de, der vil spille E-dart.


Rene Helmer Nielsen (forrest th.) og et udsnit af de øvrige medlemmer den træningsaften, hvor Adresseavisen var forbi kælderen i Tirstrup Hallen. Foto: Lars Norman Thomsen

2022 et jubelår

Black Bulls Dart oplevede et sandt jubelår 2022 på resultatfronten.

Fem oprykninger ud af seks mulige.

Rene Helmer Nielsen tøver da heller ikke med at kåre Black Bulls Dart til landets mest succesrige dartklub anno 2022.

I 2023 sæsonen, der netop er påbegyndt, stiller Black Bulls Dart hold i 2. division, 3. division, to hold i Danmarksserien og to hold i Kvalifikationsrækken.

Første- og tredjeholdet var så suveræne, at de rykkede op uden at tabe en eneste kamp i 2022.

»Ud over de fem oprykninger, rykkede vores old boys hold op i landets bedste old boys række. Her er jeg holdkaptajn,« fortæller Rene Helmer Nielsen stolt.

E-dart spilles der også i kælderen i Tirstrup Hallen.

Klubben har 3-4 hold. Rene Helmer Nielsens E-darthold vandt A-rækken, Bullshotter Trio A.

»Vi er ambitiøse, og det kommer til udtryk på vores faste træningsaftener tirsdag og torsdag, Men vi favner bredt. Alle er velkomne, fordi vi har dart til alle niveauer og gerne hjælper nye medlemmer godt i gang,« understreger Rene Helmer Nielsen, som grundet personlige forhold ikke længere er formand og mastermind, men fortsat løser en lang række opgaver i klubben, som han tydeligvis brænder for og har et ditto stort hjerte for.

Bl.a. er det ham, der står for sponsorarbejdet og også er med til at markedsføre Black Bulls Dart på de sociale medier. Ligesom han laver træningsprogrammer.

Fascinerende sportsgren

Dart er en fascinerende sportsgren, der både stiller krav til præcision og hjernemusklerne. 

Ligesom i andre sportsgrene er øvelse og gentagelser en selvfølgelighed - afgørende for, hvor dygtig man bliver til dart. For en, der kun kender spillet fra fjernsynet, er det interessant at nærstudere spillernes teknik. Det handler slet ikke om at lukke øjnene, sende en dartpil mod skiven og så håber, at den rammer.

Held er et element i alle sportsgrene, men det er ikke nok til at vinde. Heller ikke i dartsporten.

»Du skal virkelig slå tænkeren til,« som et par erfarne herrer i flokken forklarer deres udsendte. Det mentale spil, evnen til at koncentrere sig og komme videre efter et dårligt kast, er altafgørende jo længere, man kommer op i rækkerne.

»Ja, der skal regnes og vurderes for at komme i mål, men heldigvis skal vi ikke længere stå og skrive resultater op med kuglepen og lægge sammen og trække fra. Elektronikken hjælper os i dag, som du kan se,« siger Rene Helmer Nielsen og peger på en af ’regnemaskinerne’ ved dartskiven, hvor scoren bliver registreret.

»Der kan sagtens være potentielle medlemmer, der ikke dukker op, fordi de tror, at de selv skal regne og måske ikke er gode til det. Men de kan roligt komme i kælderen med de moderne hjælpemidler, der er til rådighed,« tilføjer Rene Helmer Nielsen.

Han er uddannet darttræner og har været ude og holde foredrag hos andre dartklubber. Om netop det mentale og de forstyrrelser, der kan være ved dartspillet, men også hvordan struktureret træning kan løfte den enkeltes niveau betragteligt..

Dartens Dag

Søndag 12. februar afholdes Dartens Dag. 

Dartens Dag 2020 har til formål at skabe opmærksomhed i lokalområdet om, at der ligger en dartklub tæt på.

På Dartens Dag åbner de danske dartklubber dørene op og byder inden for, med mulighed for man kan komme og prøve kræfter med dartsporten. 

»Black Bulls Dart åbner naturligvis vores hoveddør i kælderen. Alle, der gerne vil snuse til sporten, se hvordan vi bor og prøve at kaste et par pile, kan kigge forbi i tidsrummet klokken 11-14,« siger Rene Helmer Nielsen.

Sideløbende med arrangementet i kælderen, er han vært ved et sponsorevent i Dagli’Brugsen Tirstrup i samarbejde med OK.

Her kan man konkurrere på Black Bulls Dart E-dartmaskine, også fra klokken 11-14. Der er fine præmier på spil.


 


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.