»Jeg lover at fortsætte som formand, så lang tid jeg kan«

Kurt Jespersen, formand for IFM Petanque, efterlyste for et år siden flere medlemmer. Tre nye kom til, men til gengæld forsvandt tre andre, så medlemstallet er fortsat beskedne 13.

Artiklens øverste billede
IFM Petanque efterlyser fortsat flere medlemmer til at supplere de nuværende 13, hvoraf 12 har passeret de 70. Arkivfoto

Det franske kuglespil har en tradition i Ryomgård som går tilbage til 1990’erne, hvor medlemskredsen var noget større end i dag, hvor den lige sniger sig op 13 spillere.

»Vi er 12, der har rundet de 70, og kun en enkelt under,« fortæller formand Kurt Jespersen, 72.

For et år siden efterlyste han flere medlemmer og gerne lidt yngre, der kan tage over, når den nuværende generation takker af på et tidspunkt.

»Vi fik tre nye medlemmer, men til gengæld mistede vi tre, fordi et par stykker døde og et medlem flyttede fra området,« siger formanden.

»Vi kan selvfølgelig ikke presse folk til at spille petanque, men et medlemstal på 15-18 stykker vil gøre det sjovere og nemmere, fordi vi ikke bliver så sårbare, hvis fremmødet på vores træningseftermiddag tirsdag og torsdag svigter af forskellige årsager.«

Havde glemt momsen

I 2022 fik IFM Petanque renoveret det fine baneanlæg med otte baner tæt på Midtdjurshallen og IFMs klubhus. Gruset blev bl.a. skiftet.

Kurt Jespersen havde fået et tilbud fra en lokal entreprenør, og arbejdet blev udført til stor tilfredshed.

Da regningen kom, blev Kurt Jespersen overrasket, fordi han havde troet, at det prisoverslag, han han havde modtaget, var inklusiv moms. Det var imidlertid ikke tilfældet, så IFM Petanque måtte tære lidt på kassebeholdningen.

»Vi har alligevel en fornuftig økonomi. Medlemmerne betaler 360 kroner i årligt kontingent. Heraf går cirka halvdelen til hovedforeningen i IFM,« forklarer Kurt Jespersen.

Syddjurs Kommune havde i 2022 afsat 50.000 kr. til at støtte kommunens petanque-foreninger.

Pengene kom ud til de otte klubber i kommunen som et tilskud svarende til 780 kr. pr. bane, der fast benyttes til foreningens aktiviteter. Flere af foreningerne i Syddjurs har 10-14 baner, hvor tilskuddet ganges med det antal baner, som foreninger bruger fast.

Indendørs træning

Medlemmerne i IFM Petanque mødes tirsdag og torsdag eftermiddag klokken 13.30 på baneanlægget. Fremmødet er som regel 8-10 stykker som hver gang spiller om en flaske vin.

Er vejret godt, nydes flasken i fælles flok på terrassen ved det lille klubhus, der blev nyrenoveret og frankeret yderligere for nogle år siden og er i fineste stand.

Kurt Jespersen fortæller, at der på tirsdage kan arrangeres træning om aftenen, hvis der er medlemmer, som ikke kan møde frem om eftermiddagen.

Han forhandler pt. om at få lov til at spille indendørs i klubhuset på linoleumsgulv og med kugler, der er særligt designet til formålet.

»De er lavet af de samme materialer, som man laver fodbolde,« forklarer Kurt Jespersen.

Tirsdag afholdte IFM Petanque generalforsamling, og Kurt Jespersen blev valgt med akklamation til en ny toårig periode i bestyrelsen.

»Jeg ved ikke lige på stående fod, hvor lang tid, jeg har været formand, men jeg lover at fortsætte, så lang tid, som jeg kan. Der er ikke andre, der har lyst, så jeg er sikkert nødt til at fortsætte, hvis der fortsat skal være en klub i Ryomgård,« siger Kurt Jespersen, som fortsat lever i håbet om flere medlemmer og et generationsskifte.Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.