Golfbanen er det perfekte sted at mingle – også for kvinder

Medlemmerne strømmer til golfklubberne, men det er mest mændene, der bidrager til at løfte statistikken. Det har de sat sig for at gøre noget ved hos Lübker Golf Club.

Artiklens øverste billede
Golftræner Morten Bartholin Jensen og Maria Merle Kildahl, selv golfer og ansat i Front Office hos Lübker Golf Resort, ser frem til at få motiveret flere kvinder til at spille golf. Foto: Lars Norman Thomsen

Maria Merle Kildahl, 33, der arbejder i Front Office hos Lübker Golf Resort, hvor hun booker tider, ophold og baner og servicerer både gæster, de fastboende på resortet og golfmedlemmerne, spiller selv golf på et habilt niveau.

Vi vil gerne fortælle kvinderne, at de ikke skal sætte sig ned og undskylde, hvis de slår et stykke af græsset.

»Jeg er på ingen måde elitegolfer, men jeg har stor glæde af spillet og nyder at gå mine runder sammen med andre. Min glæde ved spillet håber jeg at kunne overføre til andre kvinder, især de, der står og gerne vil spille, men mangler et puf for at komme i gang og sikkert også vægter andre ting end bare spillet, som mændene mere gør,« siger Maria Merle Kildahl.

Det har hun tænkt sig at gøre noget ved. Nu skal der flere kvinder på golfbanen.

Derfor er Maria Merle Kildahl blevet primus motor på ’Kvinder & Golf 2023’, der har som altoverskyggende mål at introducere kvinder i en moden alder til spillet.

»Det er et tilbud til kvinder, der perifert har stiftet bekendtskab med spillet eller slet ingen forudsætninger har, men som er nysgerrig efter at prøve at spille golf,« siger Maria Merle Kildahl.

Der kan være tyve på et hold, og kun kvinder.

Den eneste mand i miles omkreds bliver golftræner Morten Bartholin Jensen, der vil agere coach og træne de fremmødte med simple øvelser.

»Vi vil gerne fortælle kvinderne, at de ikke skal sætte sig ned og undskylde, hvis de slår et stykke af græsset. Det ødelægger ikke noget, og så viser undersøgelse fra Dansk Golf Union (DGU), at kvinder vil mere end bare spille golf. De vil også det sociale og snakken bagefter,« siger Maria Merle Kildahl.

»Derfor har vi med ’Kvinder & Golf’ lavet et 8-ugers forløb med masser af golftræning og spil, men også afsat plads til hygge, socialt samvær og ikke mindst Rosé & Tapas. Det kan være vi en aften går en tur på Hjertestien, når vi har spillet, hvis vejret er supergodt og så slutter af i Brasseriet.«

I løbet af de otte uger lærer deltagerne det basale i golfspillet, de forskellige typer af slag og kunsten at begå sig på banen.

»Deltagerne vil både få træning på vores træningsområde og masser af tid med spil på banen,« lover Morten Bartholin Jensen.

Første gang bliver 30. april. Tilmelding til Lübker Golf.

Plads til alle

Lübker Golf blev kåret til Danmarks bedste golfbane i 2022 ved den årlige World Golf Awards i Abu Dhabi.

Endnu et kvalitetsstempel til de grønne vidder ved Nimtofte, hvor antallet af medlemmer fortsat bliver flere i takt med, at sporten på landsplan viser tænder og tiltrækker et bredere og bredere publikum.

»Vi er lige nu cirka 850 medlemmer, hvor den yngste er fem og den ældste midt i 80’erne,« siger golftræner på tredje år Morten Bartholin Jensen, 38, med den officielle titel PGA Head Professional.

Han har en fortid på juniorlandsholdet.

»Men jeg trænede slet ikke nok til at være seriøs elitespiller.«

Det var mere fællesskabet, og det at være med til at skabe liv i og omkring en klub, som tiltalte ham mest.

Det var han med til at skabe som træner i Randers Golf Klub og Kalø Golf Club, begge steder i otte år, før ansættelsen hos Lübker Golf Club.

»Lübker Golf er en meget alsidig klub, hvor både børn, juniorer, mænd, kvinder og seniorer har fornøjelse af spillet. Niveauet er meget bredt. Vi har en ungdomslandsholdsspiller, Frederik Leth fra Rønde, men hovedparten af vores medlemmer spiller fra en til tre gange om ugen,« siger Morten Bartholin Jensen.

Danmarks største talenter

I weekenden 1.-2. april bliver der mulighed for at se golf på højeste niveau nationalt ved Lübker Championship by Thomsen Furniture.

Der er tale om fast årlig begivenhed på Lübker Sand & Sky Course for landets bedste amatørspillere. Mange af dem med en drøm om en professionel karriere.

»De spillere, der er med, er de absolut bedste amatører, vi har i Danmark. For dem er der meget på spil, fordi resultaterne tæller til verdensranglisten WAGR, og den er ofte den bedste indikator for de golfere, som søger ind på et college i USA,« siger Morten Bartholin Jensen.

Turneringen spilles over 54 huller med cut efter de første 36 huller lørdag. Den bedste halvdel af de 76 deltagere, som der er plads til, spiller også med om søndagen.

Ud over den samlede præmiesum på 24.000 kroner, spilles der om et wildcard til ECCO Tour den 31. maj – 2. juni 2023, som også finder sted på Lübkers mesterskabsbane.

Lübker Golf Club har ansvaret for, at turneringen kører efter en snor.

Til at sikre dette bidrager både de 4-5 fastansatte og en række frivillige.

»Flere af deltagerne bor på Lübker Golf Resort i weekenden, mens de, der bor tæt på, som oftest kører hjem og overnatter,« siger Maria Merle Kildahl.

Det faste hold består ud over Morten Bartholin Jensen og Maria Merle Kildahl af chefen for golfdelen, golfmanager Hans Knudsen, og Mikkel Grimsgaard, der ligesom Maria Merle Kildahl har fast plads i Front Office.

Hertil kommer stedets ulønnede blæksprutte Kim Olsen, som selv spiller og også altid er klar til at hjælpe efter behov.

Dyreste kontingent 7.100 kr.

Et årligt kontingent til Lübker Golf Klub afhænger af alder og en række andre forhold.

Et seniormedlemsskab (over 26 år) på fuld tid koster 7.100 kroner. 

»Det er det dyreste kontingent, men det kan gøres billigere. Det afhænger meget af, hvor meget du spiller og hvornår. Priserne fremgår af vores hjemmeside,« siger Morten Bartholin Jensen.

Et flex medlemskab koster blot 1.095 kroner.

Selve anlægget ligner sig selv, som da den første golfbold blev slået i 2008.

Juvelen er Lübker Golf Course, den 27-hullers fine mesterskabsbane bestående af tre 9-huls sløjfer – Sand, Sky og Forest – designet af den amerikanske golfarkitekt Robert Trent Jones II. 

Da Lübker Golf Course åbnede, blev den kåret til ’Best New International Golf Course 2008’ af det ansete amerikanske golftidsskrift GOLF Magazine 

Det var dengang, at der var ansat en greenkeeper til at passe hvert hul. Siden har økonomisk realisme skruet flottenheimer ambitionerne en kende ned.

Lübker Academy Course - Pay & Play binder firekløveret sammen. Lübker Academy Course er en 9-hullers sløjfe med par 3 og par 4 huller. Banen er ideel til alle aldre og niveauer målrettet spillere uden DGU-golfkort.

Smukt er det fortsat, når man en forårsdag kigger ud over det store natursceneri som golfanlægget også er.


 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.